Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

porođena carskim rezom

U splitskom KBC-u uspješno obavljen porod kakav se događa jednom u deset godina

U splitskom KBC-u u srijedu su rođene četvorke, dvije djevojčice i dva dječaka, porod je prošao dobro, o njima sada brinu neonatolozi i pedijatri, a u Klinici za ženske bolesti i porode kazali su četvrtak kako se takva trudnoća dogodi jednom u desetak godina.

Četvorke koje je rodila 29-godišnja Splićanka, porođene su u 31. tjednu trudnoće carskim rezom koji je bio planiran. Svaki plod je imao svoju posteljicu, a trudnoću i porođaj vodio je doktor Marko Vulić. Sretna majka još se oporavlja na intenzivnoj njezi.

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!"

"Četverojajčana trudnoća bila je najbolja varijanta za djecu. Težili su između 1.400 i 1.500 grama a brigu o njima vode naši neonatolozi i pedijatri te imaju svu moguću skrb", izjavio je Marko Dražen Mimica, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split.

Pročitajte i ovo Helena Minić Matanić Premijera u Varaždinu Helena Minić Matanić nakon tri poroda vratila se na daske koje život znače: ''Raditi se mora''

Pročitajte i ovo Ivan Šušnjara Prvi u svijetu Zakrpa na srcu: Dosad nezabilježenim zahvatom splitski liječnik spasio Ivana od sigurne smrti

Jednom u deset godina

Rekao je kako se takva trudnoća dogodi jednom u desetak godina te se prisjetio kako je prije dvadesetak godina radio na sličnom slučaju.

"Mi kao vrsta nismo predviđeni da rađamo četiri djeteta pa su te trudnoće od početka rizične i trebaju se posebno nadgledati, u skladu sa svim što medicina danas pruža. Dok medicina nije bila razvijena, u ovakvoj trudnoći djeca ne bi preživjela", rekao je Mimica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene