Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U subotu u Zagrebu

Pucnjevi odjekivali Rivom, Splićani oduševljeni: Norveška kraljevska garda stigla u Hrvatsku

Aktualno Galerija Norveška kraljevska garda u Splitu - 1 Norveška kraljevska garda u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Norveška kraljevska garda u Splitu - 2 Norveška kraljevska garda u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Norveška kraljevska garda u Splitu - 3 Norveška kraljevska garda u Splitu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Norveška kraljevska garda u Splitu - 4 Galerija 1/4 >>
Kraljevski "štih" nakratko su imali prigode osjetiti Splićani, koje je posjetila Norveška kraljevska garda, povodom tridesete obljetnice diplomatskih odnosa između Norveške i Hrvatske.

Povodom tridesete obljetnice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Norveške i Hrvatske, u našu je zemlju stigla Norveška kraljevska garda.

130 pripadnika garde večeras je na splitskoj Rivi oduševilo domaće i turiste. Uz bubnjeve orkestra i strojni korak, mladi gardisti demonstrirali su i rukovanje puškama, a okupljena publika ostala je zatečena kada su ispalili pucanj u zrak. Za subotu je predviđen njihov nastup u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija: AFP rekordna dobit Europska država povukla potez zbog kojeg bi se mogla smanjiti ovisnost o ruskom plinu

Pročitajte i ovo SUBWOOLFER Kruže razne glasine Tko je misteriozni duo koji predstavlja Norvešku na Eurosongu? O njima svi pričaju, a svoj identitet skrivaju

"To uvijek ispadne šokantno, ljudi se preplaše. Bude prava predstava, ali pucamo u prazno, neki imaju metke, a neki ne", rekao je gardist Peder Svellet.

"Održavamo mimohod kako bismo pokazali blisku suradnju naših zemalja, 30 godina diplomatskih odnosa, ali i kako bismo naglasili koliko moramo surađivati u NATO-u", rekao je Haakon Blankenborg, veleposlanik Norveške u Hrvatskoj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene