Djelatnici Centra za socijalnu skrb Đakovo prijetio je u četvrtak jedan od korisnika centra u kojem je prije radila.

Galerija


Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Đakovu Dubravka Petrović potvrdila je medijima da je njihovoj djelatnici u četvrtak na Facebooku zaprijetio jedan od korisnika Centra u Slavonskom Brodu. Prijetnju je prijavila policiji brodsko-posavskoj, a nakon sprovoda ubijene kolegice iz Đakova, morat će ići u policijsku postaju.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Andrej Plenkovića uputio sućut obitelji djelatnika Centra za socijalnu skrb u Đakovo Pucnjava u Đakovu (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Tragedija u Đakovu postala još veća: Preminuo teško ozlijeđeni djelatnik Centra za socijalnu skrb

Prijetnja je stigla nakon što je u Đakovu u Centru za socijalnu skrb ubijena djelatnica, a teško je ranjen pravnik, koji je u teškom stanju u KBC-u Osijek. Petrović ističe da su komentari na društvenim mrežama, posebice posljednjih dana, vrlo ružni i zamolila komentatore da promisle o svojim riječima. ''Ja osobno i moji djelatnici pokušavamo ne čitati komentare. Komentari su vrlo ružni. Evo, ovim putem molim ljude da, makar u ovim trenucima žalosti za našom kolegicom, malo se suzdrže od takvih ružnih riječi. Nismo to zaslužili'', rekla je ravnateljica.

U četvrtak su djelatnici Centra za socijalnu skrb Đakovo za poginulu djelatnicu organizirali komemoraciju na koju su stigli njezini kolege iz cijele Hrvatske. Ravnateljica Centra u Slavonskom Brodu Anica Gusak-Krajnović poručila je da će socijalni radnici, unatoč svim napadima, i dalje odgovorno raditi svoj posao. ''Želim poručiti svim građanima – imajte malo razmijevanja i za nas. Naš posao nije nešto jednostavno. Ono što se mi trudimo svakodnevno jest ući u svaku obitelj i mi smo pomoć i podrška. Ovo su trenuci kad nama treba pomoć i podrška'', rekla je ravnateljica Centra u Slavonskom Brodu.

Gusak-Krajnović je na komemoraciju u Đakovo stigla iz PU brodsko-posavske gdje je razgovarala o sigurnosti djelatnika u svom Centru. ''Mi o tome nismo razmišljali do jučer ujutro. Ja još uvijek nisam ni sama svjesna koliko je to nešto teško. Jučer sam rekla kolegicama da naši ukućani i bližnji sjede u kući osam sati i čekaju hoćemo li se javiti. Mi na taj način ne razmišljamo, ali vidim kod kolegica strah u očima'', kaže.

Ubojica je u četvrtak ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, nakon čega je odveden pred istražnog suca osječkog Županijskog suda. Tražit će se određivanje istražnog zatvora, a zbog teškog ubojstva i teškog ubojstva u pokušaju prijeti mu dugogodišnja zatvorska kazna.

Osim motiva za ubojstvo djelatnice Centra za socijalnu skrb, još se istražuje i je li ubojica imao pomagača. Postavlje se pitanje odakle čovjeku, koji mjesečno živi od 900 kuna socijalne pomoći, 10 tisuća kuna, kao i odakle mu oružje koje je nelegalno nabavljeno.

Kako je mama preminule djevojčice trošila novac za liječenje bolesne kćeri? „Mami je Lana bila izvor prihoda. To je ono najstrašnije u svemu“