Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za reformu

Divjak na turneji "Škola za život": "Želim utvrditi gradivo o reformi sa svim ravnateljima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novom turnejom Škole za život nastavljaju se posljednje pripreme za uvođenje kurikularne reforme u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, a cilj nove turneje, poručuju iz Ministarstva obrazovanja je utvrditi gradivo o reformi te odgovoriti na preostala pitanja uoči početka nove školske godine

„Ministarstvo će pružati potporu školama tijekom cijele godine, nitko neće ostati sam. Edukacije se održavaju kontinuirano, upravo je u tijeku četvrti ciklus edukacija uživo. Želimo se još jednom uoči početka nove školske godine, koja uvodi najvažniju reformu u razrede, sastati s ravnateljima, ukloniti dvojbe i bojazni te odgovoriti na njihova pitanja. U reformu obrazovanja ulazi više od 150.000 učenika osnovnih i srednjih škola te više od 40.000 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u 1.300 škola, što dovoljno govori o kompleksnosti ovoga važnoga reformskog procesa“, istaknula je uoči drugog dijela turneje Škole za život ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Pročitajte i ovo Djeca u školi (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL) Blaženka Divjak ''Prvi razred ove godine upisalo 482 učenika manje nego prošle godine, ali se trend smanjivanja broja djece usporava'' Slika nije dostupna škola za život Ministrica Divjak: ''Za kurikularnu reformu spremno je sve što je nužno i važno''

Tijekom dvaju satova ministrica Blaženka Divjak i glavni savjetnik Marko Košiček predstavit će u svojim izlaganjima ključne elemente reforme važne za svakog ravnatelja.

Nova turneja održava se paralelno s četvrtim krugom edukacija uživo koje zajednički organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje. Od 26. kolovoza do 6. rujna bit će održano više od 250 jednodnevnih stručnih usavršavanja koje će obuhvatiti sljedeće teme: Sve što ste željeli znati o reformi, a niste se usudili pitati (do sada), Kurikulumsko planiranje, Istraživačko učenje i učinkovito postavljanje pitanja.

Nova turneja Škole za život započinje sutra u Osijeku susretom s dvjestotinjak ravnatelja osnovnih škola iz pet županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko- srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske te Virovitičko-podravske županije. Nakon Osijeka, skupovi će se održati u utorak u Bakru, u srijedu u Splitu te četvrtak i petak u Zagrebu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene