Reporter Dino Goleš javio se uživo u Dnevnik Nove TV s mjesta pada letjelice. Rekao je da je prikupljeno desetak kartonskih vreća fragmenta letjelice te da su poslani na analizu.


Reporter Dino Goleš rekao je da očevid na mjestu pada bespilotne letjelice još nije završen, ali da se u trenutku javljanja užvio u Dnevnik Nove TV nije mnogo događalo.

"Sve je mirno, iako oko 17h ništa nije upućivalo na to jer je tada hrvatska vojska s teškom mehanizacijom dovezla bagere, buldožere i dizalicu. Tada se činilo da će se kopati u i oko kratera ne bi li tlo otkrilo neke nove detalje. Međutim, čini se da je mrak učinio svoje", rekao je Goleš.

Dodao je da su policajci prikupili desetak kartonskih vreća fragmenta koji su poslani na analizu.

"Istraga ulazi u 20. sat i sada se može sve pogledati s odmakom. Bili smo tu među prvima, kada je ovdje vladao pravi kaos, a situaciju je pod kontrolu sve dovela hrvatska vojska tek sat i pol nakon pada letjelice", rekao je Goleš.

Mjerenje razine radijacije na mjestu pada letjelice u Zagrebu Ruska agencija: ''Dva ukrajinska drona su za probu lansirana na Krim, jedan je skrenuo s puta...'' Ukrajina: ''To je lažnjak!''

Ivica Mandić Vojni analitičar o padu letjelice: "Rusija ima motiv provjeriti reakciju zračne obrane čitavog NATO saveza"

"Ovo je događaj bez presedana i nešto nenormalno, što su rekli svi važni političari u gradu i državi. Nije normalno da se ovo dogodi u glavnom gradu članice NATO saveza. Prava je sreća što nitko nije stradao jer mogao je nastradati bilo gdje u Zagrebu, a pogotovo ovdje, gdje živi veliki broj studenata, ima velik broj restorana i javnih okupljališta", dodao je.

Na kraju je zaključio da se ne možemo zauvijek oslanjati na sreću: "Istraga, koja će biti nastavljena u subotu, će trebati dati odgovor na pitanje je li zakazala protuzračna obrana NATO saveza."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju