Brigadir Vlado Kovačević komentirao je u Dnevniku Nove TV pad bespilotne letjelice u Zagrebu. Rekao je da se o razlozima pada zasad može samo nagađati.


Brigadir Vlado Kovačević, načelnik Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane, razgovarao je s reporterkom Ivanom Pezo Moskaljov o padu bespilotne letjelice u Zagrebu.

"Danas ne možemo ništa posebno zaključiti. Očevid se nastavlja sutra tijekom dana. Glavni događaj bi se trebao dogoditi sutra jer trebamo glavno tijelo letjelice izvaditi iz zemlje. Nakon toga će se pristupiti vještačenju", rekao je Kovačević.

Što se tiče uzroka pada, brigadir je rekao da se to zasad može samo nagađati te je dodao će se tek vidjeti je li namjera slanja drona bila špijuniranje.

"Vidjet ćemo što ćemo prikupiti u sigurnosnoj, odnosno crnoj kutiji", rekao je te dodao: "Ako ne dođemo do tih podataka i ne budemo ih mogli vještačiti, bit ćemo siromašni što se tiče podataka."

Mjerenje razine radijacije na mjestu pada letjelice u Zagrebu Ruska agencija: ''Dva ukrajinska drona su za probu lansirana na Krim, jedan je skrenuo s puta...'' Ukrajina: ''To je lažnjak!''

Jasenko Krovinović Stručnjak o padu letjelice: "Nije bilo moguće preusmjeriti dron, samo oboriti ga"

Kovačević je rekao i da će hrvatski istražitelji tek zatražiti dodatnu pomoć.

"Nakon statičkog i dinamičkog dijela očevida, trebalo bi se ići u misaonu konstrukciju događaja. U tom dijelu trebamo i tehničku pomoć. Onda ćemo vidjeti gdje možemo i pronaći određeno vještačenje. Vjerojatno ne možemo sve u Hrvatskoj", rekao je te dodao da se Ukrajinci i Rusi još nisu ponudili za pomoć.

Tek će se nakon rekonstrukcije, istaknuo je Kovačević, znati što se dogodilo s letjelicom.

"Što se u prošlosti dogodilo? S kojom namjerom i zašto? Ipak, očevid se najviše usmjerava na tehničke podatke", rekao je.

Iako ima iskustvo iz Domovinskog rata, Kovačević je na kraju razgovora rekao da ovako nešto još nije doživio.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju