Dežurne službe su na terenu, a uglavnom se otklanjaju ostaci porušenih stabala. Splitski centar 112 zaprimio je više od 1300 poziva građana.

Galerija


Pomorski promet je normaliziran, a trajekti i katamarani uglavnom plove prema uobičajenom rasporedu.

Vezani članci Cristiano Ronaldo (Foto: Instagram) Ronaldo napokon objavio fotku iz Dubrovnika, a procurila je i snimka kako se oprašta s osobljem Darko Dukić, vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije, i Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Nije slučajnost? ''Svi mi vatrogasci sumnjamo. U tom drniško-kninskom kraju požari se ponavljaju iz godine u godinu''

"Dva pročelja zgrada koja su odvaljena od udara vjetra, 20-ak automobila su oštećeni, 50-ak znakova izvaljenih, 25 stupova, uglavnom drveni, imaju dva metalna", izvijestio je Nino Vela, načelnik stožera Civilne zaštite Grada Splita.

Štete se zbrajaju i u Dubrovniku, gdje je pod naletima vjetra najviše stradala kupola Katedrale.

"Mi smo već u procesu biranja izvođača tako da vjerujemo da ćemo kroz desetak dana imati odabranog izvođača koji će po projektu koji je već napravljen pristupati sanaciji same kupole i ostatka krovišta katedrale", kaže don Hrvoje Katušić, generalni vikar Dubrovačke biskupije.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr