Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio DHMZ

Sve miriše na - snijeg? Vraća nam se prava zima: Problemi u prometu, poplavljene rive, olujni vjetar i hladnoća

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ivana Nobilo / CROPIX
Državni hidrometeorološki zavod objavio je da nam sljedeći tjedan stiže zima, onakva na kakvu smo navikli.

Mraz i malo snijega koji su pali ovaj tjedan, vratili su dio zimskog ugođaja na koji smo navikli početkom godine. Miris snijega još uvijek nije u zraku, no sljedeći tjedan sprema se promjena, navodi DHMZ.

U nedjelju se očekuje pad tlaka zraka i jačanje juga i jugozapadnjaka kao posljedica stvaranja ciklone u Genovskom zaljevu. Ciklona će se u ponedjeljak premještati preko Hrvatske, a uz nju će stići i hladni zrak.

Sljedeći tjedan obilježit će jugo i jugozapadnjak i prvoj polovici. Unatoč tome, stići će dovoljno hladnog zraka da već u ponedjeljak kiša u unutrašnjosti prijeđe u susnježicu i snijeg. Snijega bi u gorju moglo biti i nešto više, a padat će i u nizinama, posebno na zapadu zemlje.

Ilustracija Visina snijega (Foto: Screenshot/DHMZ)

Na Jadranu i predjelima uz more do petka će biti obilne kiše, lokalno i više od 100 mm. U gorju meteorolozi očekuju tijekom sljedećeg tjedna i više od 50 cm novog snijega pa bi problema moglo biti i u prometu.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu - 14 bijeli pokrivač VELIKA FOTOGALERIJA Snježna idila na Sljemenu i prekrasni prizori koji oduzimaju dah

Jako i olujno jugo, jugozapadnjak i južni vjetar stvarat će probleme i na moru. Visoki valovi i premještanje centara sniženog tlaka mogli bi poplaviti pojedine rive.

Zrak će se ohladiti, temperature će biti prave zimske. Na Jadranu zbog južine manji pad temperature, a od srijede je uz buru moguće i tamo hladnije vrijeme, navodi DHMZ.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene