Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Nestabilno vrijeme očekuje nas i na pragu vikenda, ali prava promjena tek stiže: Detalje donosi Darijo Brzoja

Malo kiše, malo sunca, takvo se vrijeme čini zadnjih dana. Očekuje li nas ista situacija i idućih dana, otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Tijekom noći i jutra preko našeg područja premještao se atmosferski poremećaj i donio oborine. Ne mnogo, palo je uglavnom do 5 litara kiše po četvornom metru: najviše – 7, izmjereno je na meteorološkoj postaji u zagrebačkoj zračnoj luci. Na Zavižanu 3 centimetra novog snijega, u Begovom razdoblju u Gorskom kotaru 1 centimetar. Kiše, a možda i malo snijega bit će u noći na subotu, dok značajnije oborine očekujemo u sljedećem tjednu.

Vrijeme u petak, umjereno do pretežno oblačno, onako prohladno i veći dio dana suho. Ujutro je ponegdje u unutrašnjosti moguća magla, a uz obalu malo bure. Najviše sunca, na jugu, ali rano ujutro, potom će se oblačni sloj brzo proširiti na cijelu zemlju. Danju prohladno, no ujutro u unutrašnjosti pravo hladno uz temperaturu od -3 do 2 stupnja. Na moru će biti od 5 do 9.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj prevladavati oblačno, a prema kraju dana i u noći na subotu lokalno je moguće i malo kiše, u najvišem gorju susnježice i snijega. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti između 7 i 10 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji u petak promjenjivo oblačno, tijekom dana većinom i suho, a malo kiše izgledno je tek u noći na subotu. Vjetar slab, ponegdje umjeren jugoistočni, temperatura oko 7 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu očekuje se promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost za malo kiše mjestimice prema večeri. U noći u najvišem gorju susnježica i snijeg. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru i jugo. Najviša dnevna temperatura, u gorju oko 6, a na Jadranu od 10 do 14 stupnjeva.

I u Dalmaciji će u petak biti oblačnije nego u četvrtak, a osobito poslijepodne. Krajem dana i malo kiše, vjerojatnije u noći na subotu. Zapuhat će jugo, a temperatura će biti većinom od 12 do 14 stupnjeva.

Vrijeme za vikend na kopnu barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Ujutro je mjestimice moguća magla. Više oblaka očekuje se u nedjelju, poglavito u gorju gdje već kasnije poslijepodne može i kišiti. U noći na ponedjeljak slijedi jače naoblačenje s kišom koja do sredine dana lokalno može biti obilna. A u gorju će padati i snijeg. Za vikend slab do umjeren jugozapadnjak, potom u ponedjeljak sjeverac. Dnevna temperatura će uz južinu prvo porasti, dok će već početkom novog tjedna ponovno biti hladnije i primjerenije dobu godine.

Nakon mjestimične kiše još u subotu prijepodne na jugu, na većem dijelu Jadrana će prevladavati sunčano, najviše u Dalmaciji. Više oblaka očekuje se na sjevernom dijelu u nedjelju, a poslijepodne može biti i kiše. Jače naoblačenje i intenzivnija oborina i ovdje u noći na ponedjeljak i ponedjeljak prijepodne kad lokalno može biti obilna, a kišovito će se potom do kraja dana zadržati na jugu. U subotu slaba do umjerena bura, u nedjelju jugo koje će prema kraju dana jačati, a u ponedjeljak i okretati na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura bez promjene ili za vikend uz južinu malo viša.

Sljedeći tjedan očekujemo dosta oborina, što kiše, što snijega, a čini se da će biti i osjetno hladnije. Je li to povratak prave zime? U petak donosimo više informacija.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene