Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potencijalno opasno vrijeme

DHMZ upalio niz upozorenja za Hrvatsku: "Budite na oprezu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Žuti meteoalarm upaljen je u utorak za sedam regija diljem Hrvatske.

Državni hidrometeorološki zavod upalio je niz žutih alarma za utorak. Tako upozorenje vrijedi za osječku, zagrebačku i karlovačku regiju zbog magle. 

"Budite na oprezu zbog rasprostranjene, lokalno guste magle. Moguć je izraženiji utjecaj na svakodnevne vanjske aktivnosti. Moguć je prekid rada zračnih luka te kašnjenja kao i otežano prometovanje uslijed izrazito smanjenje vidljivosti zbog čega putovanja mogu potrajati dulje od uobičajenog", stoji na stranici DHMZ-a.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za utorak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Žuto upozorenje upaljeno je i u gospićkoj regiji, zapadnoj obali Istre, na Kvarneru i Kvarneriću te Velebitskom kanalu zbog jakih udara vjetra. 

Pročitajte i ovo Šteta od razornog potresa koji je na Novu godinu pogodio Japan Užas na Novu godinu VIDEO Pogled iz zraka otkriva razmjere katastrofe nakon razornog potresa: Broj mrtvih raste, traga se za zarobljenim ljudima

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila.

Pročitajte i ovo Ugostiteljstvo - 4 trovanje pićima Pobunili se i ugostitelji: "Mogli smo prevenirati ranije da smo imali adekvatne informacije"

Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji uz upozorenje.

Provjerite vremensku prognozu za utorak i ostatak tjedna.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene