Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Upozorenje građanima! Izdano žuto upozorenje, moguće grmljavinsko nevrijeme u pet regija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upozorenje za nekoliko regija.

Iza podneva moguće je grmljavinsko nevrijeme. Izdano je žuto upozorenje za Osječku, Zagrebačku, Karlovačku, Gospićku i Riječku regiju. 

Meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić kazao je da središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku očekuje promijenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali i veliku vjerojatnost za lokalne pljuskove s grmljavinom, osobito između 14 i 20 sati. Mjestimice će oni biti izraženiji – s jakim vjetrom, obilnijom kišom u kratko vrijeme, a moguća je i tuča. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Što nas čeka za produženi vikend? Detalje zna meteorolog Nikola Vikić-Topić

U Slavoniji, Baranji i Srijemu slično - djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku i česte pljuskove s grmljavinom koji će lokalno biti jače izraženi – moguće je kraće nevrijeme s obilnijom kišom, jakim vjetrom i tučom, osobito dalje na istoku, kasno poslijepodne. 

U Lici i Gorskom kotaru također nestabilno i promjenjivo – bit će sunčanih razdoblja, ali u mnogim predjelima isprekidanih čestim pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti jače izraženi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Detalje ima meteorolog Nikola Vikić-Topić

 U Primorju, Istri i na Kvarneru većinom sunčano, uz malo više oblaka nego ujutro, pa onda ponegdje i uz kratak pljusak - najvjerojatniji su u unutrašnjosti Istre gdje mogu biti jače Izraženi, ali poneki je moguć i na Kvarneru. 

U Dalmaciji sunčano i vrlo toplo, no u njezinoj u unutrašnjosti ponovno će biti kraćih, lokalnih pljuskova i grmljavine. Poneki može kratkotrajno doći i do obale, ponajprije između Šibenika i Makarske.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene