Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što nas čeka za produženi vikend? Detalje zna meteorolog Nikola Vikić-Topić

U srijedu je pljuskova u Hrvatskoj bilo znatno manje. Smiruje li se vrijeme, otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Nema značajnijih promjena na sinoptičkom planu nad Europom. Nalazimo se u području bez većih razlika u tlaku zraka. Prizemno gledajući nema fronta ni ciklona u našoj blizini, ali povremenu kišu i pljuskove i dalje nam donosi vlažan zrak koji kruži u višim slojevima atmosfere. U četvrtak veća mogućnost za pljuskove.

Prijepodne će na Jadranu biti pretežno vedro i ugodno toplo uz obilje sunca i samo malo oblaka. Puhat će slab burin koji će ubrzo okrenuti na slab do umjeren maestral. Najniža temperatura od 18 do 20, no ona će brzo rasti, pa će već u 8 sati posvuda biti iznad 20.

U unutrašnjosti oblačnije. Rano ujutro je moguća kratkotrajna sumaglica i magla. Zatim umjereno do pretežno oblačno. Može pasti i malo kiše već ujutro, osobito duž Posavine. No onda prema podnevu više sunčanih razdoblja. Najniža temperatura od 11 do 15.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, ali i veliku vjerojatnost za lokalne pljuskove s grmljavinom, osobito između 14 i 20 sati. Mjestimice će oni biti izraženiji – s jakim vjetrom, obilnijom kišom u kratko vrijeme, a moguća je i tuča. Temperatura će biti oko 25.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu slično - djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku i česte pljuskove s grmljavinom koji će lokalno biti jače Izraženi – moguće je kraće nevrijeme s obilnijom kišom, jakim vjetrom i tučom, osobito dalje na istoku, kasno poslijepodne. Temperatura do 25, 26.

U Lici i Gorskom kotaru također nestabilno i promjenjivo – bit će sunčanih razdoblja, ali u mnogim predjelima isprekidanih čestim pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti jače Izraženi! Posvuda će biti malo toplije nego u srijedu, najviše do 24. 

U Primorju, Istri i na Kvarneru većinom sunčano, uz malo više oblaka nego ujutro, pa onda ponegdje i uz kratak pljusak - najvjerojatniji su u unutrašnjosti Istre gdje mogu biti jače Izraženi, ali poneki je moguć i na Kvarneru. Puhat će maestral uz temperaturu oko 26.

U Dalmaciji sunčano i vrlo toplo, no u njezinoj u unutrašnjosti ponovno će biti kraćih, lokalnih pljuskova i grmljavine. Poneki može kratkotrajno doći i do obale, ponajprije između Šibenika i Makarske. Puhat će slab do umjeren maestral, a temperatura će rasti do 26, 27 Celzijevih stupnjeva.

Idućih dana na kopnu i dalje promjenjivo. Ujutro će biti kratkotrajne magle i niskih oblaka, zatim prema sredini dana sunčanije, ali onda poslijepodne uz veliku vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu koji ponegdje mogu biti jače Izraženi. Vjetar uglavnom slab, a temperatura oko 25 stupnjeva, pa će uz vlagu u zraku biti pomalo sparno.

Na Jadranu sunčanije i malo stabilnije. Jutra će biti pretežno vedra, a dani uz malo oblaka. Rijetko će biti ponekog kraćeg pljuska uz samu obalu. I dalje će puhati slab do umjeren maestral, i bit će vrlo toplo, povremeno i vruće. Ujutro oko 20, poslijepodne oko 27 Celzijevih stupnjeva.

Dakle, prognoza za produljeni vikend nije se znatnije mijenjala. Na Jadranu će biti sunčano, samo rijetko uz poneki pljusak. A na kopnu nestabilnije i promjenjivije. I ovdje ćemo imati sunčana razdoblja, ali poslijepodne je velika vjerojatnost za pljuskove, a moguća su i nevremena. Uz to, u cijeloj će Hrvatskoj biti vrlo toplo, a povremeno i vruće te sparno.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene