Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nova upozorenja

Prijeti nam opasno vrijeme: DHMZ izdao upozorenja za veći dio zemlje

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Meteoalarm za četvrtak Meteoalarm za četvrtak Foto: DHMZ/Screenshot Prognoza za četvrtak - 2 Prognoza za četvrtak - 2 Foto: DHMZ/Screenshot Meteoalarm za petak Meteoalarm za petak Foto: DHMZ/Screenshot Prognoza za petak- 4 Prognoza za petak- 4 Foto: DHMZ/Screenshot +0 Ilustracija Galerija 1/5 >>
Državni hidrometeorološki zavod objavio je kakvo nas vrijeme očekuje tijekom četvrtka i petka. Upaljeni su meteoalarmi, poglavito zbog vjetra.

Očekuje nas promijenjivo, razmjerno vjetrovito te osjetno toplije vrijeme u četvrtak, javlja DHMZ.

Uz više oblaka ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimična kiša ili pljusak s grmljavinom, češći i lokalno obilniji na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru.

Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar s jakim, u gorju i olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako, ponegdje olujno jugo. Najviša dnevna temperatura će biti uglavnom od 19 do 24 °C, u gorju malo niža.

Ilustracija Prognoza za četvrtak - 2 (Foto: DHMZ/Screenshot)

Za veći dio zemlje upaljeni su meteoalarmi - žuti i narančasti. Žuta upozorenja vrijede na zapadnoj obali Istre, dubrovačku, splitsku i kninsku regiju zbog jakog vjetra, u gospićkoj regiji zbog vjetra i veće količine oborina, dok u riječkoj regiji vrijedi žuto upozorenje zbog vjetra, kiše i grmljavinskog nevremena.

Ilustracija Meteoalarm za četvrtak (Foto: DHMZ/Screenshot)

U petak će vrijeme biti vjetrovito i još toplije. Na Jadranu i uz njega promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, ponegdje i s malo kiše. U središnjim i istočnim područjima djelomice sunčano i ugavnom suho.

Pročitajte i ovo Napadi na Gazu - 1 Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael uhitio Hamasove operativce, u napadima na Gazu ubijeno 1500 djece: "Bebe su spavale u svojim kućama, a onda je došao udar"

Prema kraju dana i u noći sa zapada jače naoblačenje s izraženim pljuskovima s grmljavinom. Vjetar će biti umjeren i jak jugozapadni, mjestimice i s olujnim udarima. Na Jadranu se očekuje jako i olujno jugo, koje će krajem dana slabjeti. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 29 °C.

Ilustracija Prognoza za petak- 4 (Foto: DHMZ/Screenshot)

Za petak su u cijeloj zemlji upaljena upozorenja. U crvenom je jug Dalmacije zbog vjetra. "Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", piše DHMZ.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije nas štedio Slovenski ministar potvrdio uvođenje kontrola na granici i uputio kritike Hrvatskoj: "Više od 40 tisuća ilegalnih prelazaka preko slovenske granice govori sve"

Zbog vjetra su u narančastome gospićka, riječka, splitska, dubrovačka regija, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te sjeverna i srednja Dalmacija.

Ilustracija Meteoalarm za petak (Foto: DHMZ/Screenshot)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene