Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I HAK upozorio vozače

Prognostičari objavili upozorenje građanima: Živa u termometru prelazit će 37 stupnjeva, pogledajte gdje će biti najtoplije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiže novi toplinski val, a s njime i upozorenja na opasno vrijeme. Vrhunac vala očekuje se u četvrtak, javlja DHMZ koji je za veći dio zemlje izdao crveni meteoalarm zbog izrazito visokih temperatura.

Stigla su nova upozorenja zbog toplinskog vala čiji se vrhunac očekuje u četvrtak. Dijelovi Hrvatske, pogotovo oni kopneni, pržit će se na čak 38 Celzijevih stupnjeva, a moguć je i koji stupanj više.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja zbog izrazito visokih temperatura. Za srijedu je za cijelu Hrvatsku objavljen žuti meteoalarm koji ukazuje na potencijalno opasno vrijeme, no za četvrtak je osječka regija označena crvenom bojom. Ostatak zemlje na karti je narančast.

''Očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama'', poručuju iz DHMZ-a uz najnovija upozorenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZEMLJA SE UŽARILA VIDEO Rekordne vrućine u Kanadi odnijele 25 života, zabilježene ekstremne temperature: ''Nužno je da provjeravamo jedni druge''

Za srijedu DHMZ navodi da će prevladavati sunčano i vruće, a ponegdje i vrlo vruće vrijeme, dok će se najviše dnevne temperature kretati uglavnom između 32 i 37 Celzijevih stupnjeva.

Vjetar će biti većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na sjevernom dijelu ponegdje i južni vjetar.

Na put rano ujutro ili kasno navečer

Toplinski val utječe i na vozače na cestama, pa HAK poziva da se izbjegava putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Preporučuje se da se na put na dulje relacije kreće rano ujutro ili kasno navečer. ''Tijekom putovanja treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu'', podsjeća HAK.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene