Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u bijegu su

Podignuta optužnica protiv pripadnika srpskih paravojnih postrojba: Fizički i psihički zlostavljali i protjerali 16 civila

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je istragu protiv desetorice bivših pripadnika srpskih paravojnih postrojba osumnjičenih za ratni zločin protiv nesrpskog civilnog stanovništva 1991. u baranjskom mjestu Karanac, priopćilo je tužiteljstvo u četvrtak.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici, bivši pripadnici srpskih paravojnih postrojba, kazneno djelo ratnog zločina počinili u razdoblju od 15. kolovoza 1991. do 20. studenog 1991. godine u Karancu, nakon velikosrpske agresije i okupacije toga mjesta u Baranji od tzv. JNA i srpskih paravojnih postrojbi, naveli su iz ŽDO-a.

Pročitajte i ovo Šima Šesto TRI MJESECA ZATOČENI Medicinska sestra iz vukovarske ratne bolnice o "desetom krugu pakla": "Nismo mogli zamisliti da se u ljudskoj prirodi krije takvo zlo"

Pročitajte i ovo Ivana Kopčić DIRLJIVI PRIZORI Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje: Stotine ljudi došle zapaliti svijeću

Desetoricu se tereti da su kao pripadnici srpskih paravojnih postrojba, nečovječno postupali, primjenjivali mjere zastrašivanja i terora te fizički i psihički zlostavljali 16 pripadnika nesrpskog stanovništva Karanca te su ih protjerali s tada privremeno okupiranog područja Republike Hrvatske.

Okrivljenici se nalaze u bijegu i nisu dostupni državnim tijelima Republike Hrvatske, ističu u tužiteljstvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene