Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu Svjetskog dana dostojanstvenog rada Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga izvijestila je da se kao organizacija civilnog društva pridružuje zahtjevima sindikalnih središnjica koje su u deset točaka zatražile dostojanstven rad u Hrvatskoj.


Udruga je priopćila da bi dodala i 11. točku tim zahtjevima, a to je zakonodavni okvir za sprječavanje zlostavljanja na radu. 'Radnice i radnici u Hrvatskoj pritisnuti dužničkim ropstvom i malim tržištem rada obolijevaju od različitih psihičkih, ali i drugih bolesti kojima je uzrok upravo zlostavljanje na radnim mjestima', ustvrdila je ta udruga.

>> 'Ne postoji seksualni i radni mobbing'

Vezani članci Slika nije dostupna BOSO NAPADNUT KOLCEM Događa se upravo ono na što upozoravamo od prvog dana Slika nije dostupna Potvrđena presuda da je novinar Peratović bio mobingiran nakon teksta o Karamarku

U priopćenju navodi da su 2007. izradili nacrt prijedloga zakona o sprječavanju zlostavljanja na radu. 'Zakon nije prošao u Hrvatskom saboru, jer je hrvatska vlada osnovala radnu skupinu koja se od listopada 2008. do danas nije sastala', stoji u priopćenju udruge. Ona poziva sve hrvatske političare, bez obzira na to jesu li pozicija ili opozicija, da osiguraju radnicama i radnicima dostojanstvene uvjete rada putem zakonodavnog okvira i doradom zakona te donošenjem nacionalnog programa dostojanstvenog rada. (Hina)