Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu Svjetskog dana dostojanstvenog rada Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga izvijestila je da se kao organizacija civilnog društva pridružuje zahtjevima sindikalnih središnjica koje su u deset točaka zatražile dostojanstven rad u Hrvatskoj.


Udruga je priopćila da bi dodala i 11. točku tim zahtjevima, a to je zakonodavni okvir za sprječavanje zlostavljanja na radu. 'Radnice i radnici u Hrvatskoj pritisnuti dužničkim ropstvom i malim tržištem rada obolijevaju od različitih psihičkih, ali i drugih bolesti kojima je uzrok upravo zlostavljanje na radnim mjestima', ustvrdila je ta udruga.

Vezani članci Slika nije dostupna PROVJERILI SMO Što sve spada u mobing na radnom mjestu? Slika nije dostupna BOSO NAPADNUT KOLCEM Događa se upravo ono na što upozoravamo od prvog dana

>> 'Ne postoji seksualni i radni mobbing'

U priopćenju navodi da su 2007. izradili nacrt prijedloga zakona o sprječavanju zlostavljanja na radu. 'Zakon nije prošao u Hrvatskom saboru, jer je hrvatska vlada osnovala radnu skupinu koja se od listopada 2008. do danas nije sastala', stoji u priopćenju udruge. Ona poziva sve hrvatske političare, bez obzira na to jesu li pozicija ili opozicija, da osiguraju radnicama i radnicima dostojanstvene uvjete rada putem zakonodavnog okvira i doradom zakona te donošenjem nacionalnog programa dostojanstvenog rada. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju