Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUČELJAVANJE U DEMONTAŽI

Zašto su hrvatska jaja najskuplja? "Mi ne možemo ni jaja napraviti kako treba", "Malo sam se zbunio, jesu li jaja ili?"

Aktualno Galerija Demontaža Sabine Tandare Knezović - 2 Demontaža Sabine Tandare Knezović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Damir Bakić Damir Bakić Foto: DNEVNIK.hr Mario Radić Mario Radić Foto: DNEVNIK.hr Branko Grčić Branko Grčić Foto: DNEVNIK.hr +3 Demontaža Sabine Tandare Knezović - 3 Galerija 1/8 >>
U Demontaži Nove TV raspravljalo se i o visokoj cijeni jaja.

U Demontaži Nove TV sučelili su se Damir Habijan (HDZ), Branko Grčić (SDP), Mario Radić (Domovinski pokret), Damir Bakić (Možemo!) i Zvonimir Troskot (Most).

"Jaja u Hrvatskoj, najskuplja su u Europi, uz Austriju. Pa mi ne možemo jaja napraviti kako treba!", rekao je Radić govoreći o inflaciji u Hrvatskoj. 

Zašto su hrvatska jaja najskuplja u EU? Bakić kaže: "Ne znam zašto su jaja najskuplja, ali hrana je skupa u Hrvatskoj. Mi mislimo da treba učiniti sve prema prehrambenoj samodostatnosti i poljoprivreda je u fokusu naših interesa. Da kratkim lancima opskrbe snabdijemo naše građane.

Demontaža Sabine Tandare Knezović - 3 Mario Radić Foto: DNEVNIK.hr

"Mi imamo rješenje", poručio je Troskot. 

"Primjer su geotermalni izvori u Karlovcu koji se mogu koristiti za toplinsku i električnu energiju, navodnjavanje i proizvodnju ekološke hrane. Iz toga se mogu napraviti i liječilišta. Zašto se to zaustavlja, a izbušene su sve rupe, zašto smo izgubili milijune kuna, to ne znam...

"Malo sam se zbunio, jesu li jaja ili geotermalna energija? Cijene diktira tržište. Kad govorimo o jajima, to je međuresorna suradnja u pitanju", napomenuo je Habijan. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene