Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Za svaku je osudu iznošenje ovakvih neistinitih i zlonamjernih tvrdnji, kojima se nanosi šteta ne samo ugledu hrvatske policije, nego i Republici Hrvatskoj prikazujući ju nesigurnom zemljom".


Ravnateljstvo policije u subotu je oštro demantiralo dio teksta objavljenog na web portalu britanskog lista The Sun - u kojem se navodi kako je novinar toga lista prošao kroz Hrvatsku, a da nad njim ni u jednom trenutku hrvatska policija nije obavila graničnu kontrolu - ističući da je riječ o neistinitim i zlonamjernim tvrdnjama.

Vezani članci Slika nije dostupna NAPOKON POMAK U Grčkoj će se razdvajati ekonomski migranti od stvarnih izbjeglica Slika nije dostupna IZBJEGLICE U HRVATSKOJ U Hrvatsku dosad ušla gotovo 91 tisuća migranata

Riječ je o neistinitim i netočnim tvrdnjama, jer je hrvatska granična policija evidentirala Emilea Pierrea Ghessena 23. studenoga 2015. u 14,10 sati na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u Republiku Hrvatsku, dok ga je dan kasnije, 24. studenoga u 17,20 sati evidentirala na aerodromskom graničnom prijelazu Zagreb (ZL Pleso) na izlazu iz Hrvatske, navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova RH.

"Kao dokaz tome objavljujemo i sken putovnice napravljen prilikom granične kontrole. Za svaku je osudu iznošenje ovakvih neistinitih i zlonamjernih tvrdnji, kojima se nanosi šteta ne samo ugledu hrvatske policije, nego i Republici Hrvatskoj prikazujući ju nesigurnom zemljom", naveo je MUP RH u demantiju, objavljenom na svojim internetskim stranicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook