Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantij

NOVINAR THE SUNA LAGAO MUP ga provjerio prilikom prelaska granice, poslali i dokaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Za svaku je osudu iznošenje ovakvih neistinitih i zlonamjernih tvrdnji, kojima se nanosi šteta ne samo ugledu hrvatske policije, nego i Republici Hrvatskoj prikazujući ju nesigurnom zemljom".

Ravnateljstvo policije u subotu je oštro demantiralo dio teksta objavljenog na web portalu britanskog lista The Sun - u kojem se navodi kako je novinar toga lista prošao kroz Hrvatsku, a da nad njim ni u jednom trenutku hrvatska policija nije obavila graničnu kontrolu - ističući da je riječ o neistinitim i zlonamjernim tvrdnjama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozitivne ocjene Hrvatska postavila visoke standarde u postupanju s izbjeglicama Slika nije dostupna Šefovi policija odlučili NAPOKON POMAK U Grčkoj će se razdvajati ekonomski migranti od stvarnih izbjeglica

Riječ je o neistinitim i netočnim tvrdnjama, jer je hrvatska granična policija evidentirala Emilea Pierrea Ghessena 23. studenoga 2015. u 14,10 sati na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u Republiku Hrvatsku, dok ga je dan kasnije, 24. studenoga u 17,20 sati evidentirala na aerodromskom graničnom prijelazu Zagreb (ZL Pleso) na izlazu iz Hrvatske, navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova RH.

"Kao dokaz tome objavljujemo i sken putovnice napravljen prilikom granične kontrole. Za svaku je osudu iznošenje ovakvih neistinitih i zlonamjernih tvrdnji, kojima se nanosi šteta ne samo ugledu hrvatske policije, nego i Republici Hrvatskoj prikazujući ju nesigurnom zemljom", naveo je MUP RH u demantiju, objavljenom na svojim internetskim stranicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene