Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudi mu se po žurnom postupku

Neki nikad ne nauče: Policija ga bez vozačke zaustavila 12 puta

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je Delničanu (39) u Otočcu oduzela automobil i pokrenula prekršajni postupak radi vožnje unatoč zabrani upravljanja, a kako ima 12 pravomoćnih presuda za vožnju bez položnog vozačkog ispita, slijedi mu suđenje na Općinskom sudu u Gospiću.

Ličko-senjska policija u utorak je izvijestila da je su tijekom noći s ponedjeljak na utorak zaustavili u Otočcu automobil delničke registracije i utvrdili da njime upravlja 39-godišnjak bez položenog vozačkog ispita, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija ga ulovila Šou na Istarskom ipsilonu! Krivudao po cesti, bacao predmete, maltretirao psa, vrijeđao policajce

Štoviše, njemu je ranije izrečena zabrana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Kako Hina neslužbeno saznaje prikupio je 12 pravomoćnih presuda za kršenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama, konkretno članka o stjecanju prava na upravljanje automobilima.

Vozilo mu je oduzeto, a on je uhićen te će mu se po žurnom postupku suditi na Općinskom sudu u Gospiću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Privedeno više osoba VIDEO Kaos u Kutini: Svađa prerasla u masovnu tučnjavu na ulici, pogledajte kako je to izgledalo

Zakonom je regulirano da se pravo na samostalno upravljanje vozilom dokazuje vozačkom dozvolom, a zbog vožnje prije stjecanje dozvole predviđena je novčana kazna od 1320 do 2650 eura ili do 60 dana zatvora.

Osim toga, vozaču koji je za taj prekršaj proglašen krivim zabranjuje se daljnje upravljanje motornim vozilom na najmanje šest mjeseci, ali i na rok od 12 mjeseci, ako taj prekršaj počini tri i više puta. Policija u prekršajnu evidenciju za vožnju bez položnog vozačkog ispita prekršitelju pripisuje šest negativnih bodova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene