Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dekan FER-a opovrgava da je i taj fakultet na meti 'Indeksa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dekan zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva Vedran Mornar opovrgnuo je da je policija u sklopu antikorupcijske akcije 'Indeks' ušla i u taj fakultet.

'Netočno je da su na naš fakultet danas došli policajci i nemamo nikakvih informacija niti potvrda da je netko od naših profesora i zaposlenika obuhvaćen akcijom', izjavio je dekan Mornar koji zaključuje kako se takvom netočnom informacijom nanosi šteta i ugled tom fakultetu.

Pročitajte i ovo Ljubljana, ilustracija osjetili plin Uzbuna u glavnom gradu u susjedstvu! Građane uznemirio neugodan miris Slika nije dostupna Analiza hrvatskih fakulteta Počeli upisi na fakultete: Koji su smjerovi najtraženiji?

Mornar kaže kako ga nitko iz policije i tužiteljstva nije danas kontaktirao te zaključuje kako bi se to sigurno dogodilo da je netko od Ferovaca na udaru akcije 'Indeks' kojom je obuhvaćeno 95 osoba.

U toj do sada najvećoj antikorupcijskoj akciji od jutros je na obavijesni razgovor u policiju odveden veći broj sveučilišnih profesora s četiri zagrebačka fakulteta i jedne visoke škole te asistenata, posrednika i pomagača koje se sumnjiči za primanje i davanje mita za upis na fakultete i polaganje ispita.

U DORH-u, USKOK-u i policiji za sada ne žele otkriti imena profesora koji su na meti akcije 'Indeksa', niti na kojim fakultetima rade.

Novinari su danas svjedočili dolasku policije na Ekonomski fakultet i Fakultet prometnih znanosti, a pojavila su se i nagađanja da su na meti još Fakultet strojarstva i FER, što je dekan tog fakulteta odlučno opovrgnuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene