Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadolazeći "ocean promjena"

Bernardić: "Hrvatska od svoje samostalnosti nije imala niti jedan važniji plan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić poručio je na 26. obljetnici osnutka SPD-a u Varaždinskoj županiji da Hrvatskoj "treba platforma i vizija za 21. stoljeće", te da svoje nacionalne interese Hrvati mogu zaštititi samo radom i znanjem vrijednih ljudi.

Članovima stranke na svečanosti u varaždinskom hotelu "Turist" predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je da su "ocean promjena" koji ljudima može donijeti bolji život ne samo u Varaždinskoj županiji, nego u cijeloj Hrvatskoj. Ocijenio je kako mnogi ovih dana pokušavaju skrenuti pozornost na krive stvari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠEF SDP-A Bernardić o Habeku: "Glad za foteljom jača je od principijelnosti. Divno društvo, svi na istome mjestu!" Slika nije dostupna ''žao mi svakog tko izađe'' Bernardić o odlasku Habeka: ''Nadam se da neće podržavati HDZ''

"Pokušavaju objasniti kako je važno da se zaštite privatne kompanije koje su 20 godina stvarale svoj rast i uspjeh na tuđem znoju i na tuđem novcu, a ne pokušavaju se zapitati kako bi Hrvatska 21. stoljeća trebala izgledati – kao društvo jednakih mogućnosti", istaknuo je Bernardić, dodajući kako nas pokušavaju uvjeriti da minimalnu plaću u Hrvatskoj ne treba dignuti, a koliko vrijedi minimalna plaća, najbolje znaju vrijedni radnici koji svojoj djeci ne mogu platiti odgovarajuće školovanje.

Ocijenio je i da je Hrvatskoj više nego ikad potrebna reforma obrazovanja i dijalog.

"Pokušavaju nametnuti smjer da u Hrvatskoj platforma za viziju Hrvatske 21. stoljeća nije potrebna. Potrebna je jer Hrvatska od svoje samostalnosti nije imala niti jedan važniji plan", rekao je Bernardić i poručio da Hrvatskoj ne trebaju povjerenstva koja će "odlučiti o tome da je počinjen fašizam" ili na koji način zaštititi nacionalne interese.

"Svoje nacionalne interese možemo zaštititi samo radom i znanjem vrijednih ljudi. Hrvatski sjever nameće nove standarde i nakon 26 godina SDP-a u Varaždinskoj županiji sada kreće na put rasta i razvoja", rekao je predsjednik SDP-a, ističući da će to učiniti s kandidatom za varaždinskoga gradonačelnika Alenom Kišićem i s kandidatkinjom za zamjenicu župana Barbarom Antolić Vuporom.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mario Habek istaknuo je da stranka lokalne izbore dočekuje jača i spremnija nego ikad.

"Imamo svojeg kandidata za gradonačelnika koji predvodi listu pet stranaka. Doći u priliku da vas koalicijski partneri, posebno HNS, podrže na poziciji gradonačelnika i na čelu liste za Gradsko vijeće nije bilo lako. To se nije dogodilo slučajno, nego iza toga stoji predani rad članova", rekao je Habek i dodao da u Ludbregu idu po novi mandat te da su u Novome Marofu i Ivancu ozbiljni izazivači.

"Sve ankete pokazuju da smo najjača politička opcija u Varaždinu, a da u županiji dišemo za vratom partnerskome HNS-u. Stvorili smo u Varaždinskoj županiji jaku, stabilnu i prepoznatljivu stranku koja je pokretač pozitivnih promjena, čije rezultate i vjerodostojnost građani podržavaju. Hrvatski sjever je odavno prepoznao SDP", istaknuo je predsjednik varaždinskoga županijskog SDP-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene