Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori

Iznenađenje u Gospiću: Pogledajte tko ide u drugi krug za gradonačelnika

Izbori za gradonačelnika Gospića - 5
Izbori za gradonačelnika Gospića - 5 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Darko Milinović Darko Milinović Foto: Robert Fajt/Cropix Joso Vrkljan Joso Vrkljan Foto: Sime Zelic/Pixsell Izbori za gradonačelnika Gospića - 5 Izbori za gradonačelnika Gospića - 5 Foto: Dnevnik Nove TV Danijel Tušak Danijel Tušak Foto: Nikola Cutuk/Pixsell +0 Darko Milinović Galerija 1/5 >>
Uz izbore za Europski parlament na nekoliko mjesta u zemlji održani su i prijevremeni lokalni izbori. U gradu Gospiću birala se gradska vlast, a u prvom krugu nije bilo pobjednika.

Kandidat stranke LiPO (Lika, Primorje, otoci) Darko Milinović na prijevremenim lokalnim izborima u Gospiću osvojio je u nedjelju 42,6 posto glasova te je istaknuo da mu je samo 300 glasova nedostajalo da pobijedi u prvom krugu i postane novi gradonačelnik.

"Dobio sam 43 posto glasova i trebalo mi je 300 glasova za pobjedu", izjavio je Hini Darko Milinović, nekadašnji HDZ-ov ministar, saborski zastupnik i župan, a sada kandidat stranke LiPO, koji je osnovao tu stranku nakon što je isključen iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Biljana Borzan i Peđa Grbin EU izbori 2024 Slavlje u SDP-u, Grbin poručio: "Kod nas se radi ono za što se kandidiraš, nije nam trebao pokrovitelj"

U drugi krug za gradonačelnika Gospića uz Milinovića ide i Joso Vrkljan, kandidat HDZ-a, koji je osvojio 32,8 posto glasova.

Iz utrke je otpao treći kandidat, gospićki poduzetnik Danijel Tušak, kojemu je podršku dao bivši gradonačelnik Karlo Starčević (HSP).

Milinović je uvjeren da će u drugom krugu osvojiti 60 do 70 posto glasova i pobijediti protukandidata Vrkljana.

"Uvjeren sam da će Karlo Starčević (HSP) i Danijel Tušak podržati mene jer ne mogu HDZ, a to znači da u drugom krugu dobivam 60 do 70 posto", rekao je Milinović.

Izbori za gradonačelnika Gospića - 5 Darko Milinović Foto: Robert Fajt/Cropix

Izbori za gradonačelnika Gospića - 5 Joso Vrkljan Foto: Sime Zelic/Pixsell

Na izbore u Gospiću izišlo je 5615 birača, odnosno 54,09 posto. Darko Milinović osvojio je 2392 glasa, odnosno 42,60 posto, dok je Joso Vrkljan dobio 1843 glasa, odnosno 32,82 posto.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković slavi pobjedu EU izbori VELIKA GALERIJA Razdragan Plenković objasnio zašto su Hrvati glasali za HDZ te izazvao euforiju

Treći je kandidat nezavisni Danijel Tušak, koji je osvojio 1294 glasa ili 23,04 posto, prenosi portal Lika online.

Poduzetnik Tušak imao je podršku bivšeg gradonačelnika Karla Starčevića iz HSP-a zbog čijeg su manevra Gospićani izašli na ove izbore. On je uoči glasanja povukao prijedlog proračuna i nije predložio novi pa ga je Vlada razriješila.

Aktualno VELIKA GALERIJA Razdragan Plenković objasnio zašto su Hrvati glasali za HDZ te izazvao euforiju Predsjedništvo HDZ-a Predsjedništvo HDZ-a Foto: Damjan Tadic/Cropix Gordan Jandroković Gordan Jandroković Foto: Dnevnik Nove TV Gordan Jandroković Gordan Jandroković Foto: Igor Soban/Pixsell Dubravka Šuica Dubravka Šuica Foto: Dnevnik Nove TV Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Goran Mehkek/Cropix +11 Andrej Plenković Hrvatska VELIKA GALERIJA Razdragan Plenković objasnio zašto su Hrvati glasali za HDZ te izazvao euforiju 1/17 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene