Danira Gović
Danira Gović Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell/Pixsell

Drama glumice Danire Gović oko vlasništva nad stanom koji je kupila prije 12 godina dobila je epilog.


Gović je dobila prvostupanjsko rješenje Općinskog suda u Zagrebu kojim se odbija tužba DORH-a na upis njezina stana. Država ima 60 dana za prijavu ili prigovor, ali nema pravo na žalbu.

O ovom slučaju DNEVNIK.hr pisao je u studenom prošle godine. Drama je za Gović počela pozivom na sud zbog prigovora o upisu uknjižbe prava vlasništva na stan. Naime, kad je kupovala stan 2009. godine, Gović su papiri od stana bili "čisti", no ona tada nije znala da se za stan paralelno vodi pravna bitka jer je nitko o tome nije obavijestio.

Danira Gović Noćna mora hrvatske glumice: "Kupili smo stan s čistim papirima. Sad mi ga država želi oteti. Kažu mi da nije moj"

Ivana Jerković Erak - 3 Kako je moglo doći do ovoga? Kupila stan s čistim papirima, a sad će ostati bez njega: "Nisam kriva za ništa, a snosim posljedice za sve"

"Igrom slučaja doznala sam da je taj stan za vrijeme Jugoslavije bio nacionaliziran, a ljudi koji su u njemu živjeli tražili su od države otkup. I kupili su ga 1997. godine. Originalni vlasnici, čiji je stan bio prije nacionalizacije, usprotivili su se tome i doznali da su novi vlasnici otkupili stan iako na njega nisu imali pravo. Oni su u to vrijeme imali drugu nekretninu, a po pravilima, stan su mogli otkupiti samo ako im je on bio jedina nekretnina. Prvi vlasnici su tužili tu obitelj, a oni su pak brzinski prodali stan idućim vlasnicima, koji su ga pak prodali mojoj obitelji", objasnila nam je Gović tešku birokratsku zavrzlamu u kojoj se našla.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju