Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mi u Hrvatskoj moramo biti svjesni da će Šešelj već u roku od mjesec dana na svojim skupovima imati i više od sto tisuća ljudi, među kojima će biti i njegovi istomišljenici iz Hrvatske, rekao je Daniel Srb.


Predsjednik HSP Daniel Srb na konferenciji za novinare izjavio je danas kako Hrvatska 'treba hitno poslati oružane snage na granicu sa Srbijom', ocjenivši da je povratak Vojislava Šešelja u Srbiju planiran i opasan za budućnost odnosa Srbije i Hrvatske.

Vezani članci Aleksandar Vulin Crnogorci nisu pustili srpsko vojno izaslanstvo u zemlju, Vulin ljutit: "Od Hrvatske sam to očekivao, ali od njih..." Borbena Barbika ''Borbena Barbika'' odslužila je dvije ture u Afganistanu, a sad želi pokoriti svijet preko Instagrama

Naglasio je kako i Vlada i predsjednik Josipović trebaju hitno reagirati i vojskom osigurati mjesta u kojima može doći do eventualnih provokacija, poput Baranje i Vukovara, ali i cijelu Hrvatsku granicu prema Srbiji.

Srb je rekao da je 'povratak Vojislava Šešelja planiran kao dio projekta 'ukrajinizacije Srbije'', te dodao da ukoliko hrvatska država ne osigura svoje granice 'HSP će okupiti dragovoljce koji će braniti granice'.

Šešelj ne prestaje provocirati: 'Hrvati su se zaletjeli kao som na durdubak'

'Mi u Hrvatskoj moramo biti svjesni da će Šešelj već u roku od mjesec dana na svojim skupovima imati i više od sto tisuća ljudi, među kojima će biti i njegovi istomišljenici iz Hrvatske', rekao je Srb. Dodao je da su 'aktualni srbijanski političari Šešeljevi učenici i bivši suradnici'.

Zamjerio je što 'ne reagiranje na puštanje Šešelja i njegovu ratnohuškačku retoriku neće zaštiti Hrvatsku', te da su priče o 'manijaku i luđaku' tek priče, jer se iza Šešeljeve misije krije pažljivo planiran projekt.

Matić poručio Šešelju: 'Idi bre pa se liječi!'

Predsjednik HSP smatra da se vrlo brzo mogu očekivati na hrvatskom prostoru prvo političke provokacije, a 'onda i neki drugi oblici djelovanja'. To se posebno odnosi na višenacionalne sredine, a što će sve skupa rezultirati ponovnim napetostima, odnosa između dvije države, rekao je Srb.

Zbog svega toga naglasio je Srb, 'HSP traži hitno premještanje Hrvatske vojske u Baranju i druga područja', a ako se to ne učini, 'HSP će pozvati dragovoljce kako bi se osigurale hrvatske granice'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook