Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A što je tek rekao za Pusić...

Šešelj ne prestaje provocirati: 'Hrvati su se zaletjeli kao som na durdubak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocjenjuje da BiH nikada neće moći funkcionirati kao normalna država i da će doći do njezine podjele.

"Jedina alternativa podjeli jest da se BiH cijela vrati u sastav Srbije, ali kako je to sada iluzorno očekivati - očigledno je da će doći do podjele", ističe Šešelj u intervjuu za agenciju SRNA, koji prenose Nezavisne Novine.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "I kod nas neki zločince drže svecima" Analitičar o Vučićevoj pobjedi: "Morat će progutati jako gorku pilulu za Srbe, a jedan mu se čovjek degutantno ulizuje" Izbori u Srbiji - 2 Izbori u Srbiji VIDEO Na pitanje o Šešelju, Vučić reporterki Dnevnika Nove TV odgovorio: "Samo mi vi nemojte držati predavanje o ratnim zločincima"

Šešelj ističe da je Radovan Karadžić na suđenju "iznio veliki broj dokumenata koji idu u prilog srpskom narodu", ali da je, "nažalost, njegovu sudbinu lako sagledati". "Jedini način da Radovan Karadžić i Ratko Mladić budu oslobođeni jest da se dogodi neka kataklizmička promjena u svjetskoj politici", smatra Šešelj.

Matić poručio Šešelju: 'Idi bre pa se liječi!'

On naglašava da je spreman pomoći im u borbi s Tribunalom, ali da "dobro zna tko stoji iza Haškog suda". Šešelj upozorava da su general Ratko Mladić, kao i Zdravko Tolimir, "toliko bolesni da ih nijedan sud u svijetu, osim tribunala u Haagu, ne bi sudio, jer se takvo stanje tumači kao - nesposobnost za suđenje".

'I što sad?'

Šešelj ne mari zbog uzbuđenja u hrvatskoj javnosti koje su proizveli njegovo priopćenje o Vukovaru i njegovi istupi i navodi da su se "Hrvati zaletjeli kao som na durdubak".

"To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali - i šta sad?", pita Šešelj i otkriva da je priopćenje namjerno poslao samo na hrvatske redakcije. Dakle riječ je o očitoj provokaciji.

'Pusić mi je nadraža hrvatska političarka'

Šef srbijanskih radikala kaže da njegov povratak i istupi "čak pomažu predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića", a za ministricu vanjskih poslova Hrvatske Vesnu Pusić navodi da je njegov "najdraži hrvatski političar".

Iako je Pusić uputila "diplomatsku sućut" Srbiji zbog Šešeljevog povratka, on navodi da "ima posebne simpatije za Vesnu Pusić, jer je zna još iz disidentskih dana i cijeni je zbog njenog obiteljskog/četničkog pedigrea sa majčine strane".

Šešelj kaže da se "ponaša sasvim normalno, da radi svoj posao i da se neće dobrovoljno vratiti u Hag". On najavljuje da će tužiti Haški tribunal, koji mu je uskratio 12 godina normalnog života.

Nije odustao od tužbe protiv UN-a

"Sud u Strasburgu ne želi se uopće baviti Haškim tribunalom. Oni su to odbili prije više od deset godina. Ja sam tražio varijantu pred Njujorškim sudom da tužim UN. Moram priznati da je teško išlo, ali još nisam odustao od te ideje", rekao je Šešelj.

Kada je riječ o zdravstvenom stanju, zbog kojeg je, prema zslužbenoj verziji Tribunala, pušten na privremenu slobodu, Šešelj otkriva da preliminarni rezultati, nakon četverodnevnog ispitivanja u Beogradu, ukazuju da ima rak samo na jetri.

Obiteljski problemi

"To nisu veliki tumori... Otprilike dva mjeseca će trebati da bismo vidjeli da li je potrebna operacija ili je to moguće suzbiti kemoterapijom", pojasnio je Šešelj. "Vjerujte, nema bolje medicine od politike", naglašava lider radikala.

Šešelj kaže da će njegova obitelj "brzo poželjeti da se on vrati u Hag, jer im je promijenio svakodnevni ritam života". "Sad imaju velika opterećenja. Ja ustajem u šest sati i budim sve oko sebe. Sve se sada mijenja za njih", zaključuje Šešelj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene