"Ja sam uvijek zadovoljan zato što sam manje-više skroman. Prema tome, uvijek sam zadovoljan", kazao nam je školjkar Ante.
Oko blagdana svetog Josipa njima u čast već šesnaesti put organizirana je i velika fešta. Bilo je spremno četrdeset tisuća komada.
"One se pripremaju za proljetni mrijest i u toj pripremi skladište energiju u obliku glikogena, a on je zaslužan za taj fantastični slatkasti okus i fantastičnu kombinaciju s pjenušcima i bijelim vinima", objasnio je Vedran Kunica.
Manifestacija se širi
Zbog toga su na ovom poluotoku morali zasukati rukave i posaditi neke nove vinske sorte.
"Znamo da je Pelješac poznat po plavcima, koji se ne daju baš upariti s kamenicama. Danas imate i pošipe, rukace, malvazije, koje su baš odlično uparene moderne s kamenicama", tvrdi vinar Dubravko Vukas.
Zbog popularnosti manifestacija se iz Malog Stona proširila i na drugu lokaciju. Otvaranje Pelješkog mosta preporodilo je taj kraj.
"Pogotovo za ovo mjesto gdje se nalazimo Brijesti, a naravno i Ston. Dogodilo se da nemamo onaj veliki tranzit koji se događao kroz Ston, nego nam dolaze ciljano gosti", kazala je Fani Slade iz Turističke zajednice Ston.
Uz stoljetne zidine i solanu, pravi je magnet i jedina europska plosnata kamenica s oznakom izvornosti.
Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.