Dobra vijest za sve školjkare i ljubitelje kamenica. Norovirus više nije prisutan u Malostonskom zaljevu.

Galerija


Zabrana prometa je stavljena izvan snage, a školjke su ispravne za javnu potrošnju iz onih zona u kojima je vrijedila zabrana.

Vezani članci Potpuno prekrivena žena (Foto: Getty Images) Desna, antiislamska skupina predložila, a Švicarci izglasali: Zabranjuje se nošenje burki u trgovinama, restoranima i na javnim mjestima Slika nije dostupna Projekt kojem je struka rekla ''ne'', a politika mu daje podršku

"Mogu se slobodno konzumirati i nema potrebe za novim uzorkovanjem jer na svim kontrolnim točkama, koje su bile pod zabranom, svi su rezultati negativni", potvrđeno je od veterinarske inspekcije.

Podsjetimo, u Malom Stonu je prošlog tjedna otkazan pučki dio feste sv. Josipa i Dana malostonske kamenice jer je u školjkama pronađen norovirus. Veterinarska inspekcija otkrila je da se norovirus u kamenicama zadržava u zonama od Hodilja do Bistrine, Maloga Stona, Soca, Banje i Kuta. Stručnjaci za zarazu krive fekalije.

Zabrana je školjkarima u Malostonskom zaljevu nanijela značajnu financijsku štetu, no stručnjaci smatraju da je novorvirus tek početak problema jer prostorni planovi u zaštićenom rezervatu otvaraju nove opasnosti.

Vladimir Onofri iz Instituta za more Dubrovnik smatra da se pogoduje investitorima.

"Za sitnu paru se pogoduje nekim investitorima i hoće zaštitu uništiti i samo zaštiti more bez kopna", smatra Onforio.