Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izuzetno tužan

'DANAS MI JE NAJTEŽI DAN U SABORU' Zastupnik očitao bukvicu kolegama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik Petar Baranović zastupnicima se obratio nedugo nakon svađe između Milorada Pupovca i Dujomira Marasovića.

Zastupnik Petar Baranović koji je u Saboru govorio u ime Kluba zastupnika DC-a, Novog vala i Narodne stranke - reformista nije bio sretan zbog izgleda današnje rasprave tijekom koje su se, među ostalim, posvađali Milorad Pupovac i Dujomir Marasović čiju prepirku možete pročitati OVDJE.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Gordan Jandroković ZADNJI PUT VELIKA GALERIJA "Vruće srce hladna glava": Pogledajte kako su saborski zastupnici proveli svoj zadnji radni dan u ovom sazivu

'U naravi je parlamentarne demokracije da se o svakoj političkoj inicijativi, otvorenom pitanju, zakonskom prijedlogu debatira u parlamentima, u Hrvatskoj u Hrvatskom saboru. Međutim ne mogu a da u uvodu svog izlaganja ne iskažem dojmove koje osjećam danas u ovoj sabornici', započeo je svoje izlaganje.

SVAĐA U SABORU 'Kad biste imali moralni osjećaj, vi biste se pokrili ušima'

Twiterašica Kosor: 'Otiš'o je, sarmu prob'o nije'

'Osjećam se izuzetno tužno i na kraju mandata pomalo posramljeno jer slušajući intonaciju današnje debate, pojedine verbalne duele, sve ono što se spominjalo, iznosilo u kontekstu ovog zakona u nekim trenucima su mi ispred očiju iskakale slike meni poznatih obitelji koje imaju loš socijalni status ili koje imaju člana obitelji hendikepiranog, s posebnim potrebama, slike obitelji koje se nikad ne smiju punim osmjehom i promislio sam da na kraju ovog mandata kao zastupnik imam jednu dužnost, a to je da apeliram na sve dosadašnje, sadašnje i buduće zastupnike da konačno razinu rasprava, ljudskog, humanog, odgovornog, političkog u ovoj kući dovedemo na razinu takvu da nam narod više ne daje ocjenu 1,78 i slično', rekao je i nastavio. 

'Postoje zakoni koji su takve teme i takve naravi da zaslužuju poštovanje ako ne radi nas samih, a ono radi onih na koje se odnose. Sve je danas izlazilo - i osobne netrepeljivosti i stari računi, usduio bih se reći netrepeljivosti koje izlaze uopće izvan granica prihvatljivog ljudskog. BDP, hidrocentrale, investicije, stotine milijuna duga, optuživali su oni koji su dužili prije one koji duže danas i vrlo vjerojatno ćemo u nekim narednim raspravama u istom modelu i po istoj maniri optuživat one koji će zbog svih naših promašaja i nedostatka kriterija u hrvatskoj politici zaduživat ovaj narod i ubuduće. Danas mi je najteži dan u Hrvatskom saboru', poručio je Baranović, a njegovo cijelo izlaganje pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene