Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako vrijeme dozvoli

Danas će pokušati izvuči tijela hrvatskog i srpskog alpinista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gorska služba spašavanja iz francuskog alpskog gradića Chamonixa pokušat će čim vrijeme dozvoli, a to je najvjerojatnije tijekom dana, izvući tijela dvojice alpinista za koje se pretpostavlja da su Makaranin Toni Roso i Beograđanin Igor Skender.

Toni Roso (21) iz Makarske, član makarskog kluba 'EKSTREM' i HGSS-a, te Beograđanin Igor Skender (25), državljanin Srbije i član alpinističkog odsjeka AO Velebit iz Zagreba, u sjevernoj stijeni Les Droitesa (4000 m) u masivu Mont Blancau pokušali su uspon jednom od najpoznatijih tamošnjih smjerova 'Ginat'. Potraga za njima je pokrenuta u srijedu nakon što se nisu javili prijatelju i rodbini, priopćila je  Komisija za alpinizam Hrvatskog planinarskog saveza.

Njihova tijela su pripadnici gorske službe spašavanje iz Chamonixa pronašli u podnožju sjeverne stijene Droitesa, a uzrok tragedije još nije poznat. Više će se znati tijekom dana kada do mjesta nesreće dođu spašavatelji helikopterom, jer je danas bolje vrijeme koje omogućava let u tom području, navodi se u priopćenju. Komisija za alpinizam HPS-a ističe da je smrt dvojice mladih alpinista duboko potresla cijelu hrvatsku alpinističku zajednicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počeli se spuštati Alpinisti zarobljeni na Mont Blancu pronađeni mrtvi Slika nije dostupna Prekinut kontakt Dvoje alpinista pet dana blokirano na Mont Blancu

>> Na Mont Blancu poginuli hrvatski i srpski alpinist

Da su tijela pronađena, potvrdio je jučer glasnogovornik gorske službe spašavanja iz Chamonixa. No oni su mogli samo utvrditi smrt dvojice alpinista, ali nisu mogli izvući tijela pa nije službeno potvrđen njihov identitet. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene