Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najlakše ga je nositi oko vrata

VIDEO Neuobičajen gost na sajmu turizma: "Bobi je navikao na ljude, ne gleda nas kao plijen"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkoj Areni u petak je otvoren međunarodni turistički sajam Place2Go na kojem su se okupili izlagači iz gotovo cijele Hrvatske te još 12 zemalja, a gotovo svu pažnju prisutnih imao je kraljevski piton Bobi kojeg je na sajam poveo ravnatelj zagrebačkog ZOO-a Damir Skok.

Bobi je trogodišnji kraljevski piton koji je navikao na ovakve izlaske i druženja s građanima, kazao je za DNEVNIK.hr ravnatelj Zoološkog vrta.

Damir Skok je na sajmu predstavljao ZOO kao destinaciju i kaže kako se od njegove institucije očekuje da educira građane. Bobija je poveo sa sobom jer je zmije najlakše izložiti, za razliku od nekih drugih vrsta životinja poput sisavaca ili ptica, kojima su potrebni posebni uvjeti i skrb, istaknuo je. Osim toga, želja ZOO-a Zagreb je i informirati građane o tome koliko su zmije važne za prirodu i ekosustav te kako nisu opasne i ne bi ih trebali ozljeđivati i ubijati.

"Zmije se osjećaju okej u takvim uvjetima. Bobi je od malena navikao na ljude, ruke ga hrane, ruke ga maze...", objasnio nam je Skok te dodao kako ga je najjednostavnije nositi oko vrata.

"Ljudi su za njega prevelik plijen, ne razmišlja o nama kao o hrani", kazao je ravnatelj ZOO-a i dodao kako je gospođa koja je sjedila pored njega na sajmu imala strah od zmija, ali se polako opustila te čak i dodirnula Bobija.

Pročitajte i ovo Poskok (Foto: Pixell) stručnjak objašnjava za DNEVNIK.hr Što učiniti ako vas ugrize zmija? "Ugrizeno mjesto ne smije se isisavati, rezati i podvezivati ili pokušati spaljivati ranu"

Prvi turistički sajam u pandemiji koji se održava uživo

Na sajmu Place2Go došli su izlagači većinom iz regije, poput Crne Gore i BiH, ali i Indije, Indonezije, Maldiva i druge, koji do nedjelje predstavljaju turističku ponudu i proizvode za turizam.

Otvarajući sajam ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac čestitala je organizatorima jer je to prvi turistički sajam u pandemiji koji se održava uživo, a naglasila je i kako su "svi danas radosni zbog najave Stožera o ublažavanju epidemijskih mjera od ove subote".

"Nadamo se da će sada i turističkog prometa biti više i da će ugostitelji moći raditi bez ograničenja što je dobra vijest pred Uskrs”, rekla je, dodajući da je pred turizmom puno izazova, ali i mogućnosti, posebice u smjeru njegovog održivog i društveno odgovornog razvoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene