Obavijesti Video Pretražite Navigacija
primopredaja u četvrtak

Damir Habijan službeno je novi ministar, nagađa se tko će ga zamijeniti u saborskim klupama: "To neće biti lako"

Aktualno Galerija Petra Buljan, novinarka Petra Buljan, novinarka Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Foto: DNEVNIK.hr Habijan postao premijer Habijan postao premijer Foto: DNEVNIK.hr Habijan postao premijer Habijan postao premijer Foto: DNEVNIK.hr +4 Izvanredna sjednica Sabora RH - 16 Galerija 1/9 >>
Damir Habijan novi je ministar gospodarstva i održivog razvoja nakon što mu je Sabor izglasao povjerenje.

Na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora izglasano je povjerenje novom HDZ-ovom ministru gospodarstva i održivog razvoja Damiru Habijanu.

Uživo iz Sabora u Vijestima u 17 sati javila se reporterka Petra Buljan.

"Naglo je došlo do glasanja jer su se brojali zastupnici koji su se javljali za glasanje, nije bilo sigurno koliko će biti replika i hoće li možda oporba koristiti neku od taktika zavlačenja.

Pročitajte i ovo Testiranje na hripavac Brojke su eksplodirale Još jedna županija na udaru: Raste broj zaraženih od hripavca i korone

Saborski odbor svakako se razvukao, trajao je duže nego li je itko mogao zamisliti pa je Damir Habijan kao kandidat za ovu funkciju na samu sjednicu stigao nešto kasnije, nije ondje uopće bio na samom početku, no nekako čini se kao da su se ispuhali zastupnici na tom odboru koji se razdužio jer nije bilo previše vatre u sabornici.

Doduše, rasprava nije ni mogla biti o samom Damiru Habijanu, sve se svelo na iznošenje klubova zastupnika, a zastupnici su, koji su se vratili nakratko s odmora, tu situaciju iskoristili da bi pričali o svemu i svačemu.

SDP je odlučio da neće sudjelovati u ovom glasanju, izveli su i mali performans.

Još uvijek nema informacija tko će zamijeniti Damira Habijana u saborskim klupama. Pitali smo to prije nekoliko trenutaka i njega, rekao je da to nije više nije njegova briga. Kada smo to pitali u Vladi, nisu nam znali reći. Pitali smo gdje zapinje, nisu se dalje oglašavali na tu temu

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Opljačkana pošta usred Zagreba: Prijetio zaposleniku i uzeo novac

Dokaz je to onoga što su i mnogi oporbeni zastupnici jutros na odboru govorili, a to je da Damira Habijana neće biti lako zamijenti u saborskim klupama, pogotovo kada je riječ o HDZ-u. Često je bio onaj koji je branio stranku, spominjao se kao sjajan retoričar, ali i jako kvalitetna osoba kada je riječ o raspravama. To ništa sada ne znači da njegovu novu funkciju, tek treba vidjeti kako će se snaći kao ministar zadužen za gospodarstvo", ispričala je reporterka.

Priopredaja u Ministarstvu bit će u četvrtak, informacija je iz Vlade. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene