Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obišao stradale Bošnjake

Tuča razorila slavonsku općinu, stigao i ministar Dabro: Čuo se, kaže, s DHMZ-om i došao do zaključka o laserskim lampama

Aktualno Galerija Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro obišao područja pogođena nevremenom - 52 Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro obišao područja pogođena nevremenom - 52 Foto: Nenad Opacak/Cropix Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro obišao područja pogođena nevremenom - 51 Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro obišao područja pogođena nevremenom - 51 Foto: Nenad Opacak/Cropix Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro obišao područja pogođena nevremenom - 50 Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro obišao područja pogođena nevremenom - 50 Foto: Nenad Opacak/Cropix Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro obišao područja pogođena nevremenom - 49 Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro obišao područja pogođena nevremenom - 49 Foto: Nenad Opacak/Cropix +21 Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro obišao područja pogođena nevremenom - 48 Galerija 1/26 >>
Nema kuće u Bošnjacima koja je ostala pošteđena, kazao je načelnik Općine Andrija Juzbašić, a mjesto je dan nakon snažnog nevremena posjetio i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro te najavio pomoć države.

Nakon nevremena praćenog kišom, tučom i jakim vjetrom koje je u ponedjeljak navečer zahvatilo Vukovarsko-srijemsku županiju, a tuča grad Županju i susjedne Bošnjake, stradalo područje u utorak je obišao potpredsjednik Vlade ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro i najavio pomoć države.

"Angažirali smo sve službe koje su na terenu i pomažu općinskim vlastima i stradalima u ovoj prirodnoj nepogodi", rekao je u Bošnjacima ministar Dabro.

Naglasio je da će država sa svoje strane učiniti sve što može kako bi pomogla u sanaciji šteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Müller upozorio Važna obavijest za roditelje: Ako ste kupili ove proizvode, odmah prestanite s upotrebom!

"Jutros sam kontaktirao Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) da vidim što se može učiniti kako bismo takve stvari prevenirali u budućnosti. Imao sam i brojne pozive jer poljoprivredni proizvođači inzistiraju na vraćanju protugradne obrane s raketama kao nekada. Zatražio sam od DHMZ-a informaciju o stanju laserskih lampi i došao do zaključka da su u jako lošem stanju", dodao je.

Na pitanje novinara što onda treba činiti, ministar poljoprivrede Dabro rekao je da iako znanost kaže kako rakete nemaju svrhu, treba koristiti sva dopuštena sredstva, kako bi ljudi bili svjesni da Ministarstvo poljoprivrede i DHMZ čine sve da spriječe takvo olujno nevrijeme. 

"S druge strane, susjedne zemlje Srbija i BiH koristile su rakete, a ishod je bio isti kao kod nas. Postavljam pitanje - vrijedi li čekati i plaćati štetu od elementarnih nepogoda ili možemo uložiti u sprječavanje štete?" naglasio je ministar Dabro.

Pročitajte i ovo Albino trp snimljen kod Čiova Što je to? U Jadranu snimljen rijedak i neobičan prizor: "Malo ih je na svijetu, neka vam se ne gadi"

Juzbašić: Nema kuće u Bošnjacima koja je ostala pošteđena

Načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić rekao je kako nema kuće u selu koja je ostala pošteđena.

"Padao je led veličine teniske loptice pola sata, nema kuće, čak i crkva, i fasade koja nije pogođena. Usjevi su potpuno pogođeni", rekao je.

Dodao je kako su ga kontaktirali i predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar Tomo Medved.

Pročitajte i ovo Rafale Pripremite se za buku MORH najavio novo probijanje zvučnog zida: Objavljeno iznad koji će županija preletjeti Rafalei

Franjo Orešković najavio proglašenje elementarne nepogode

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana koji obnaša dužnost župana Franjo Orešković najavio je kako će u srijedu proglasiti elementarnu nepogodu za općinu Bošnjaci.

Istaknuo je da je prema prvim procjenama šteta samo na stambenim objektima oko pet milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene