Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažno nevrijeme

FOTO/VIDEO Užas na istoku Hrvatske: Kuće izgledaju kao nakon ratne katastrofe, struje još uvijek nema

Oluja je teško oštetila kuće i zgrade u Bošnjacima
Oluja je teško oštetila kuće i zgrade u Bošnjacima Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH
Aktualno Galerija Oluja je teško oštetila kuće u Bošnjacima Oluja je teško oštetila kuće u Bošnjacima Foto: Screenshot / FB Superćelija iznad Vukovara Superćelija iznad Vukovara Foto: Miroslav Slafhauzer/Cropix Superćelija iznad Vukovara Superćelija iznad Vukovara Foto: Miroslav Slafhauzer/Cropix Nevrijeme u Slavonskom Brodu Nevrijeme u Slavonskom Brodu Foto: Nenad Opacak/Cropix +12 Nevrijeme u Slavonskom Brodu Galerija 1/17 >>
Snažno nevrijeme pogodilo je u ponedjeljak dijelove Hrvatske, a posebno teško bilo je u Slavoniji.

Snažno nevrijeme praćeno kišom, tučom i jakim vjetrom u ponedjeljak popodne i navečer zahvatilo je više županija. Oluja je čupala stabla, oštetila krovove i automobile, dio infrastrukture, uništila nasade...

Najveću materijalnu štetu pretrpjela je Općina Bošnjaci, gdje su u sinoćnjem nevremenu oštećenI brojni objekti, nasadi, staklenici i vozila, a stradale su i životinje. Opskrba korisnika električnom energijom na području općine Bošnjaci i dalje je u prekidu zbog sanacije krovišta.

U utorak ujutro je održana sjednica Stožera civilne zaštite Općine Bošnjaci, kojoj su nazočili načelnik županijskog Stožera, obnašatelj dužnosti župana i voditelj Službe civilne zaštite Vukovar te je formirano Povjerenstvo za procjenu štete i podnesen zahtjev za proglašenje prirodne nepogode.

 

 

Sukladno iskazanim potrebama s terena iz skladišta Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Bošnjake je upućen kamion s najlonom za prekrivanje (15.000 m2), a Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Gradsko društvo Crvenog križa Županja i Vinkovci osigurali su 50 isušivača, koji će se distribuirati prema potrebama. Na terenu su vatrogasne snage, HGSS, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, HEP-a i ostale nadležne službe.

Na području gradova Vinkovaca, Županje i Iloka, uslijed nevremena došlo je do oštećenja nekoliko krovišta te do poteškoća u opskrbi korisnika električnom energijom na području gradova Županja i Vinkovci, općina Ivankovo, Mirkovci i Stari Jankovci, naselja Nuštar, Sotin i Ostrovo. Sanacija je u tijeku.

Pročitajte i ovo Droga - 1 Porazni trendovi Nekada je bila za elitu, a sada do nje može doći bilo tko: "U Vrapču je sve više mladih"

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je do devet sati u utorak je zaprimila 34 dojave o događajima i štetama uzrokovanim spomenutom vremenskom nepogodom.

Dosad su, kažu zaprimljene dojave o oštećenjima vozila uzrokovanih tučom na županjskom području, padu stabala na prometnice i osobne automobile u Vinkovcima, rušenju prometnih znakova i signalizacije u Vinkovcima, padu građevinske skele u Vinkovcima, oglašavanju alarma na objektima u Županji i Vinkovcima te požaru na krovištu obiteljske kuće u Bošnjacima uslijed udara munje.

Zasad nema zabilježenih dojava o ozlijeđenim osobama. Osim Ulice Jurja Dalmatinca u Vinkovcima, gdje je u tijeku uklanjanje građevinske skele, sve su prometnice prohodne.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene