Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračna luka Franjo Tuđman

Da, i dalje tamo stoji! Gaf kojem se putnici smiju i dalje "krasi" novi aerodrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnici koji su prije gotovo 20 dana prvi prošli kroz Zračnu luku Franjo Tuđman, ostali su zbunjeni i začuđeni gafovima u prijevodu naziva na oznakama. Niti gotovo 20 dana kasnije, taj problem nije riješen, jer smo ponovno snimili stanje i te oznake s krivim prijevodom i dalje stoje.

Putnici koji prolaze kroz Zračnu luku Franjo Tuđman i čitaju natpise na engleskom, i dalje će u čudu gledati prijevod koji stoji na natpisu za WC i koji glasi - "Toilet Disabled" (onesposobljen toalet), a iznad toga je znak osobe s invaliditetom i natpis na hrvatskom koji ispravno glasi - "Osobe s invaliditetom".

Pročitajte i ovo Poticajna priča - 5 Osobe s invaliditetom Antonijeva borba traje 10 godina, a mogao bi biti inspiracija mnogima: "Imam i ja svojih mana, ali imam i želje i potrebe" Lovro Govorčin, Nevena Zubčić Festival tolerancije Nakratko su postali modeli: ''Jako je važno da se u prvi plan ne stavlja naš invaliditet nego mi kao osobe''

Dakle, zbunjeni putnici i dalje će, s punim pravom, vjerovati da nešto ne valja s WC-om te da je "onesposobljen", iako stoji ispod znaka koji ne ukazuje na takvo stanje.

Na društvenim mrežama je prije nešto više od dva tjedna taj gaf bio hit nekoliko dana zaredom, a podsmjeh putnika će, čini se, izazivati još neko vrijeme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene