Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hladna fronta

FOTO Crveni alarm: Snijeg zabijelio Hrvatsku, padat će i dalje, na obali jaka i olujna bura

Snijeg u Varaždinu - 2
Snijeg u Varaždinu - 2 Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Aktualno Galerija Snijeg u Varaždinu - 2 Snijeg u Varaždinu - 2 Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX Snijeg u Varaždinu - 8 Snijeg u Varaždinu - 8 Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX Snijeg u Varaždinu - 7 Snijeg u Varaždinu - 7 Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX Snijeg u Varaždinu - 6 Snijeg u Varaždinu - 6 Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX +15 Snijeg u Varaždinu - 5 Galerija 1/20 >>
Snijeg je zabijelio veći dio Hrvatske. Na cestama su zimski uvjeti.

Zbog zimskih uvjeta na cestama i jake bure u nedjelju ujutro u Hrvatskoj je otežan cestovni i pomorski promet, objavio je HAK.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autoceste A1 između čvorova Karlovac i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Karlovac te državne ceste DC1 Karlovac - Udbina - Knin i DC3 Karlovac - Vrbovsko - Delnice - Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

Snijeg u Varaždinu - 2 Snijeg u Varaždinu - 5 Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Snijeg u Varaždinu - 2 Snijeg u Varaždinu - 3 Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Snijeg u Varaždinu - 2 Snijeg u Zagrebu - 4 Foto: CROPIX

U nedjelju nas očekuje oblačno, u unutrašnjosti sa snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Na Jadranu kiša, u Dalmaciji i izraženiji pljuskovi, moguće i grmljavina, a na sjevernom će dijelu lokalno biti i snijega nošenog burom.

Snijeg u Varaždinu - 2 Snijeg u Zagrebu - 5 Foto: CROPIX

U unutrašnjosti Dalmacije popodne i navečer susnježica i snijeg. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, piše Državni hidrometeorološki zavod.

Pročitajte i ovo Zimska oluja - 2 Posebna upozorenja Amerika u zagrljaju polarne oluje: Zatvorene škole, prizemljeni zrakoplovi, a najgore tek slijedi

Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna, na sjevernom dijelu i orkanska bura, a na južnom uglavnom olujno jugo. Najviša temperatura većinom od 0 do 4, a na Jadranu od 6 °C na sjevernom do 15 °C na krajnjem jugu.

Snijeg u Varaždinu - 2 Upozorenje DHMZ-a za 26.02.2023. Foto: DHMZ/Screenshot

DHMZ javlja da je upaljen crveni alarm za sjeverni dio Dalmacije, Kvarner, zapadnu obalu Istre, regiju Rijeke, Velebitski kanal i Kvarner. Žuti je podignut za Osječku, Zagrebačku, Karlovačku, Gospićku, Kninsku, Splitsku, Dubrovačku regiju te srednju i južnu Dalmaciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene