Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebna upozorenja

Amerika u zagrljaju polarne oluje: Zatvorene škole, prizemljeni zrakoplovi, a najgore tek slijedi

Aktualno Galerija Zimska oluja - 1 Zimska oluja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zimska oluja - 2 Zimska oluja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zimska oluja - 3 Zimska oluja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zimska oluja - 4 Zimska oluja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Zimska oluja - 5 Galerija 1/7 >>
Milijunima Amerikanaca prijeti polarna oluja. Dijelovi zemlje okovani su snijegom i ledom, a pravi problemi - tek dolaze.

Zimska oluja okovala je dijelove SAD-a. Utječe na život oko 43 milijuna Amerikanaca. Na sjeveru zemlje zatvorene su škole. Diljem zemlje prizemljeni su avioni, otkazano je više od 1200 letova. Gotovo 30 država je pod posebnim vremenskim upozorenjem.

"Mislim da postoji pjesma koja kaže 'Evo ga opet'. Dakle, bila je ovo teška zima. Nastavljamo se boriti s njom. Ova nije iznimka. Moglo bi biti prilično teško kako se bliži kraj tjedna", rekao je Dustin Hansen iz Odjela za javne radove.

Jaki udari vjetra, snijeg i opasno niske temperature stvaraju probleme i u cestovnom prometu. Apelira se na građane da ostanu u svojim kućama.

Pročitajte i ovo Ciklon Gabrielle na Novom Zelandu ciklon Gabrielle Strašna oluja pogodila otočnu državu: Nestalo više od 6000 ljudi. "Katastrofa nam je preokrenula živote"

U dijelovima Dakote i Minnesote predviđaju se snažni udari vjetra, a osjet hladnoće bit će u minusu i to 46 stupnjeva. Zatvoreno je gotovo 300 kilometara autoceste između Arizone i Novog Meksika, a tisuće ljudi su bez struje, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Snijeg se očekuje čak i u nižim predjelima Kalifornije, gdje su već mnogi - zbog jakog vjetra - ostali bez električne energije. 

Više o zimskoj oluji pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene