Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

'Izbrisan' razred

Jovanović: 'Nije kriv računalni sustav, nego ravnatelj škole'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loš početak školske godine za učenike srednje strukovne škole Antuna Barca u Crikvenici. Računalni sustav izbrisao je cijeli razred i to sve zbog toga što nema dovoljno djece da bi se razred oformio.

Ravnatelj škole objašnjava kako roditelji na vrijeme nisu reagirali i upisali djecu na neki drugi smjer. Ministar Željko Jovanović pak odgovara da nije sustav kriv, već ravnatelj koji je na vrijeme trebao djeci osigurati premještaj u druge razrede.

Pročitajte i ovo Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Da bi se razred miješanih struka formirao, treba biti ukupno 20 učenika, a od toga po šest njih iz svake struke. Međutim, kada se jedan učenik prebacio iz automehaničara u vodoinstalatere, broj automehaničara pao je na pet. 'Roditelji su morali tih pet učenika upisati na neki drugi smjer, no oni to nisi napravili', kaže ravnatelj škole Doktora Antuna Barca, Luka Kujundžić.

Ministar Jovanović sutra odlazi u Crikvenicu. Poručuje kako se razred nije mogao uopće ni formirati jer nije bio dovoljan broj učenika. 'Ravnatelj je na vrijeme bio upoznat s ovom situacijom i njegova dužnost je bila da osigura učenicima da se upišu u one smjerove u kojima su razredi već bili formirani, objašnjava ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

>> Jovanović: e-upisi pokazali da u Hrvatskoj postoji VIŠAK nastavnika

Vrlo loš početak školske godine je i za 570 učenika zagrebačke osnovne škole Pavleka Miškine. Renoviranje škole nije na vrijeme završeno, pa na nastavu idu pod pratnjom policije na tri lokacije. 'Očajan sam roditelj! Ima nas dosta. Međutim, takvo je rješenje ponuđeno i nikakvo drugo. Što smo mogli? Bojkotirat nastavu?', govori jedan od roditelja osnovnoškolaca.

'Vidite koja je gužva danas i pretpostavljam da će tako biti cijele godine, što nije adekvatno rješenje ni za koga, a kamoli za djecu', objašnjava roditelj. Ravnateljica škole poručuje kako je to bio jedini način da se djeca zbrinu. 'Znam da nije idealno, ali trudili smo se, dali sve od sebe da se ipak to nekako organizira, da djeca idu ujutro i popodne u školu, da budu na sigurnom i toplom, kaže ravnateljica škole, Vesna Vrbanović Jančić.

Probleme s prijevozom imaju i pojedini srednjoškolci. Barem tako tvrdi HSS. Optužili su ministra Jovanovića da laže kako država plaća 75 posto učenicima za prijevoz. No, ministar takve prozivke ne želi komentirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene