Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više transparentnosti

Jovanović: e-upisi pokazali da u Hrvatskoj postoji VIŠAK nastavnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Željko Jovanović izjavio je da su e-upisi u srednje škole pokazali da u Hrvatskoj postoji višak nastavnika.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas da su e-upisi u srednje škole pokazali da u Hrvatskoj postoji višak nastavnika, jer se u proteklih deset godina broj učenika smanjio za 60 tisuća, a broj učitelja i nastavnika istodobno je stalno rastao.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Ilustracija Politička (ne)pismenost Vlada zabrinutost: ''U planu je potez koji će imati katastrofalne posljedice za demokraciju u Hrvatskoj''

>> Kakve sve promjene donosi nova školska godina?

U 99 posto srednjih škola upisi su provedeni na vrijeme i u skladu s propisima, te su pokazali u kojim školama nije uopće bilo opravdano raspisivati toliki broj mjesta, rekao je Jovanović novinarima.

Upisi su transparentni pa u svakom trenutku vidimo u kojoj školi se ne može formirati razred. Zadnjih godina to se rješavalo ispod stola, netransparentno. To više nije moguće; neki to ne razumiju, ali će se morati pomiriti s tom činjenicom, kazao je Jovanović.

Moramo imati sustav koji će odgovarati interesima, sposobnostima i mogućnostima učenika, ali istovremeno biti u skladu s potrebama hrvatskog društva, kazao je Jovanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene