Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Život je san'

'Čovjek u svojim rukama malo tog ima, najmanje sudbinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glumce smo pitali što bi oni najradije bili da nisu glumci? Predstava 'Život je san' u režiji Renea Medvešeka brojne je glumce potaknula da razmisle o svojoj sudbini i životu.

Predstave koje režira Rene Medvešek uvijek su iznimno posjećene. Potporu mu iz gledališta pružaju i brojni kolege. Predstava 'Život je san', koja se bavi propitivanjem sudbine, pravednosti i životnih odluka, potakla je brojne prisutne na razmišljanje. Iako, kako kažu, većinom žive kako su željeli, nisu sigurni da mogu upravljati svojom sudbinom. 'Mislim da ne mogu, imam dosta godina i ja sam se u to uvjerila, dugo sam mislila da mogu', rekla je Slavica Knežević.

Pročitajte i ovo Dragan Despot otkazana predstava Poznati hrvatski glumac Dragan Despot o prisilnom odlasku u mirovinu: "Vraćam se ako potpišem ugovor o skraćenom radnom vremenu" Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture FOND ZA POMOĆ Glumci upozoravaju da im je egzistencija ugrožena. Ministarstvo: "Osigurano je više od 80 milijuna kuna potpora"

'Sudbina je zapravo zbir stvari koji vas čekaju i koji dolaze, bilo kakav pokušaj da na to utječete vam zapravo ne može pomoći', rekao je Rene Medvešek. 'Čovjek u svojim rukama malo tog ima, najmanje sudbinu', rekao je Vinko Brešan.

Iako im na kazališnim daskama ništa nije strano, pa tako ni svađe i ljutnje, u privatnom životu, glumci teško izlaze na kraj sa situacijama u kojima povrijede blisku osobu. 'Ja pretjerujem, imam užasne grižnje savjesti i strašno pretjerujem u tom smislu', rekla je Anja Šovagović.

Zbog posla kojim se bave, naši glumci imaju priliku okušati se u raznim zanimanjima. Zanimalo nas je što bi naši sugovornici bili da nisu glumci. 'Nekad se i ja pitam to pitanje, ali mislim da ne bi znala ništa drugo raditi', kaže Dijana Vidušin.

'Bit ću ja još svašta, ja mislim, možda kožar, biciklist u svakom slučaju', kaže Sven Medvešek. 'Vjerojatno bi bila novinarka, jer sam bila upisala novinarstvo, ali možda bi se preorijentirala poslije', rekla je Nataša Jonjić. Otkako je na koljena bacila sve ulogom fatalne Katarine u najnovijem srpskom filmskom hitu, Nataši ponude za uloge pljušte sa svih strana. Tražena je i izvan granica Hrvatske i sudbina bi je mogla odvesti i do Hollywooda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene