Građani već od ranog jutra pristižu na gradska groblja. Na zagrebačkom Mirogoju već je gužva, a zbog pandemije koronavirusa obavezno je korištenje maski na grobljima. Pridržavaju li se građani mjera kontroliraju covid redari.


Na groblju Mirogoj potrebno je obići 67 tisuća grobova te je već danas gužva. Iz tog razloga na grobljima su covid redari koji osiguravaju provođenje epidemioloških mjera.

Vezani članci Pripreme za blagdan Svih svetih - 3 Uoči Svih svetih već gužve na grobljima. Počivališta najmilijih obilaze se i uređuju Nove mjere zaštite od koronavirusa - 6 Ukinute gotovo sve epidemiološke mjere u Hrvatskoj: Ministarstvo donijelo novu odluku

"Na svim gradskim grobljima biti će sa otprilike 200 covid redara, a samo groblje Mirogoj biti će opremljeno sa njih 70", rekao je Ante Lončar, covid redar.

Propisane mjere su nošenje maske, držanje distance od 1,5 metara, te izbjegavanje grupiranja u većim grupama. Prema covid redarima sve ide po planu, a građani poštuju mjere.

Savjetovali su građane da pokušaju posjetiti groblja prije samog blagdana Svih svetih te da koriste javni gradski prijevoz, kako bi se izbjegle prometne gužve.

ZET od sutra uvodi izvanredne, besplatne linije prema gradskim grobljima. Javni prijevoz će se kontrolirati sa ZET-ovim redarima.

Groblja će sutra, ali i prekosutra na sam blagdan Svih svetih biti otvorena do ponoći.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju