Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Afera kućice sada na Mirogoju? Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju u malverzacije

Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 7
Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 7 Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 7 Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 7 Foto: Provjereno Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 6 Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 6 Foto: Provjereno Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 5 Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 5 Foto: Provjereno Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 4 Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 4 Foto: Provjereno +2 Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 3 Galerija 1/7 >>
Samo desetak dana od objave javnog poziva za zakup zemljišta na Mirogoju, na koje je zamišljeno postaviti kućice, one su već tamo i rade punom parom. Na natječaju su izabrane četiri tvrtke koje su zemljište dobile u zakup na 10 godina, u montažne objekte morale su uložiti veliki iznos, a ekipa Provjerenog ustanovila je da u tim kućicama - uopće ne rade te tvrtke.

Priča ide ovako: natječaj je objavljen na stranicama Mirogoja u petak 9. listopada i zainteresiranima je ostavio četiri radna dana za prikupljanje dokumentacije i potvrda od Holdinga, Porezne uprave i Grada.

Javilo se osam tvrtki, a četiri odabrane ponudile su identičan iznos - tri tisuće pet stotina i ni manje ni više nego 10 kuna – što njihovu ponudu čini povoljnijom od ponude prvog konkurenta upravo za tih 10 kuna.

Niti dva tjedna prije natječaja, tri od četiri tvrtke osnovane su istog dana, 28. rujna, a jedna dan kasnije i sve imaju isti format e-adrese.

Jedna tvrtka objavila je i kontakt, a kada ih je nazvala, reporterki Emi Branici rekli su kako o natječaju, iako su se na njega prijavili i bili odabrani – ne znaju ništa i da mora nazvati direktora groblja.

Ekipa Provjerenog uputila se na vrata ostalih firmi, no osobe koje su tamo zatekli ili nisu htjele razgovarati ili nisu ni znale da je na njihovu broju prijavljen poslovni subjekt.

Nijedna od navedenih tvrtki, doznaje Provjereno, ne radi u kućicama iako su pobijedile na natječaju, već u svima radi ista tvrtka – Velina design

Pročitajte i ovo Tomislav Ćorić - 1 pred kamere nije htio Bivši ministar progovorio o pritiscima zbog projekta Krš-Pađene: "Ćorić shvaća hrvatski narod doista neukim i čak bedastim..."

Pročitajte i ovo Tito Gubić Ivana Zdravka Josipa Radoš - 1 Uvrnuti filmski scenarij Bizarnije ne može: Križevi, vibratori i kipovi Gospe u kući u kojoj je boravio notorni Tito Gubić. Obitelj njegove žrtve još uvijek ne može do tijela

"Očito je da je ovaj natječaj namješten i da iza četiri formalne tvrtke paravana stoji samo jedna, a to je gđa Velina Oršulić, inače sestra naše poznate klizačice Idore Hegel. Ona je pak jedna od podupirateljica stranke Milana Bandića i imamo fotografije i nje u stožeru i slavlje na Trgu nakon pobjede. Ne znam je li to povezano, ali baca određene indicije", kaže Ivan Pandžić, novinar koji se u 20 godina, koliko prati upravljanje gradom, nagledao malverzacija s gradskim natječajima.

Što na sve kažu vlasnica tvrtke, ali i voditelj podružnice Gradska groblja, doznajte u večerašnjoj emisiji.

 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene