Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Članstvo nećemo kupovati teritorijem'

Sanader: 'Spriječite taj igrokaz oko referenduma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je u Koprivnici kako očekuje da Hrvatska početkom travnja bude punopravna članica NATO-a i istaknuo da članstvo u EU i NATO-u neće biti kupljeno teritorijem.

'Očekujem da Hrvatska početkom travnja bude punopravna članica NATO-a. Tražim od političkog vodstva Slovenije da spriječe teatar i igrokaz oko referenduma. Mi smo prijatelji i sutra ćemo biti zajedno u EU i NATO-u, ali nećemo prijateljstvo kupovati teritorijem i neće članstvo u EU i NATO-u biti kupljeno teritorijem', kazao Sanader na proslavi 19. obljetnice osnutka HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. Naglasio je kako Hrvatska sudjeluje u više od 15 mirovnih misija te da NATO nema pravo na luksuz čekanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Ulf Kristersson i Recep Tayyip Erdogan sastanak u Vilniusu Glavni tajnik NATO-a sazvao sastanak Erdogana i Kristerssona: "Važno je da sljedeći tjedan imamo pozitivan ishod"

>> 'Hrvatska želi ući u EU početkom 2011.'

Sanader je ponovio da će se u utorak susresti u Mokricama sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom i istaknuo kako očekuje da će se tada 'priča završiti'. 'Hrvatska zaslužuje i ima sve uvjete da bude članica NATO-a. Kada je Slovenija ušla u EU i NATO, ušli su s otvorenim pitanjima, a ako je mogla Slovenija, može i Hrvatska, ne mogu se imati dvostruki kriteriji', istaknuo je Sanader i dodao kako pitanje granica treba riješiti Međunarodni sud u Haagu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene