Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je u Koprivnici kako očekuje da Hrvatska početkom travnja bude punopravna članica NATO-a i istaknuo da članstvo u EU i NATO-u neće biti kupljeno teritorijem.


'Očekujem da Hrvatska početkom travnja bude punopravna članica NATO-a. Tražim od političkog vodstva Slovenije da spriječe teatar i igrokaz oko referenduma. Mi smo prijatelji i sutra ćemo biti zajedno u EU i NATO-u, ali nećemo prijateljstvo kupovati teritorijem i neće članstvo u EU i NATO-u biti kupljeno teritorijem', kazao Sanader na proslavi 19. obljetnice osnutka HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. Naglasio je kako Hrvatska sudjeluje u više od 15 mirovnih misija te da NATO nema pravo na luksuz čekanja.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović: ''Hrvatska diplomacija morat će iskopati zašto postoji tolika opstrukcija prema Daytonu. Neki očito imaju kreativne planove s BiH" Predsjednik RH Zoran Milanović na službeno fotografiranje jedini je došao bez zaštitne maske Što bi rekao Beroš?! Milanović jedini među NATO-ovim liderima bez maske na licu

>> 'Hrvatska želi ući u EU početkom 2011.'

Sanader je ponovio da će se u utorak susresti u Mokricama sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom i istaknuo kako očekuje da će se tada 'priča završiti'. 'Hrvatska zaslužuje i ima sve uvjete da bude članica NATO-a. Kada je Slovenija ušla u EU i NATO, ušli su s otvorenim pitanjima, a ako je mogla Slovenija, može i Hrvatska, ne mogu se imati dvostruki kriteriji', istaknuo je Sanader i dodao kako pitanje granica treba riješiti Međunarodni sud u Haagu.