Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BAČIĆ I ERLIĆ

Tko su novi ministri koje je odabrao Andrej Plenković umjesto Paladine i Tramišak?

Novi ministri bit će Branko Bačić i Šime Erlić. Branko Bačić pokušat će ubrzati obnovu, dok je na Šimi Erliću povlačenje novca iz europskih fondova. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

Branko Bačić, stranački veteran, potpredsjednik HDZ-a i dugogodišnji saborski zastupnik, Plenkovićev je čovjek od povjerenja. Već je bio ministar graditeljstva u Vladi Jadranke Kosor. O tome hoće li se inženjer geodezije tome vratiti već se govorilo, a i sam je često komentirao obnovu.

Novi ministri Branko Bačić (HDZ) (Foto: Damjan Tadic/Cropix)

"Jasno je da nismo zadovoljni brzinom obnove i očekujemo od resornog ministra da zajedno s timom, sa svojim timom, ali s druge strane i sa svim čelnicima operativnih tijela koji sudjeluju u obnovi nakon potresa ta ista obnova i ubrza", rekao je Bačić.

Za Plenkovića tu nije kraj kadroviranju jer kada Bačić postane ministar, ostaje pitanje tko će u Saboru voditi Klub HDZ-a.

Na mjesto ministra regionalnog razvoja sjeda Šime Erlić, dosadašnji državni tajnik.

Novi ministri Šime Erlić (Foto: DNEVNIK.hr)

Pročitajte i ovo Ivan Paladina IZAŠAO PRED NOVINARE Ivan Paladina: "Odlazak sam premijeru najavio prije dva mjeseca"

Osim kao državni tajnik, rođeni Zadranin iskustvo s fondovima stekao je i u Zadru kao pročelnik odjela za europske fondove, gdje je došao za vrijeme Božidara Kalmete, a surađivao je i s Brankom Dukićem.

"Sada je upravo najplodonosnije razdoblje povlačenja sredstava 2020., 2021.", rekao je Erlić još 2020.

"50 milijardi kuna smo u plusu kada gledamo uplate u europski proračun u odnosu na isplate. To govori koliko je nama članstvo išlo u korist", izjavio je godinu nakon toga.

Pročitajte i ovo Nataša Tramišak AKTIVIRAT ĆE SABORSKI MANDAT Nataša Tramišak o smjeni s mjesta ministrice: "U kratkom razgovoru s premijerom nisam dobila adekvatan odgovor iz kojeg razloga to čini"

Bliski suradnik iz Zadra, pročelnik u Uredu grada, o Erliću ima samo riječi hvale.

"Dug je popis tih projekata koje smo zajednički pripremali i provodili, govorimo o projektima koji se realiziraju posljednjih 7 godina i koji su nemjerljivo utjecali na život u Zadru. Znanja i iskustva ima, to je sigurno, ima i motiva", kaže Ante Ćurković.

Dva velika sektora opet dobivaju novo ime. U oba mandata Plenkovićeve Vlade ovo je četvrti ministar graditeljstva i treći ministar regionalnog razvoja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene