Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjećanje na Anu

Četvrta godišnjica smrti: Ani Rukavini predaja nije bila opcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošle su točno četiri godine od kad je Ana Rukavina izgubila bitku s leukemijom.

Njezin slučaj ganuo je cijelu Hrvatsku, a da nije zaboravljena svjedoči i Zaklada koja nosi njezino ime.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamrznuta prva krv iz pupkovine Slika nije dostupna U akciji 'Želim život' prikupljeno 569 doza krvi

Optimistična, puna nade i želje za životom novinarka Ana Rukavina preminula je u 29-oj godini života, 26.11.2006. Da je bolovala od opake bolesti, leukemije, saznala je sredinom 2005. godine.

>> Za Zakladu Ana Rukavina prikupljeno 800.000 kuna

'Zapravo mi je teško sročiti što Vas točno želim zamoliti, znam, rekla sam na početku 10 minuta, ali nisam bila sasvim iskrena. Nemojte zamjeriti, nije mi lako. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život', bile su Anine riječi u pismu koje je obišlo cijelu Hrvatsku.

U tom pismu je, kako je rekla, htjela ukratko opisati svoju priču iz bolesničke sobe na Rebru.

'Za mene predaja nikada nije bila opcija. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Ponekad mi se čini da mi ni 100 godina ne bi bilo dovoljno da učinim sve što je onaj na nebu namijenio za mene', rekla je Ana.

'Za mene predaja nikada nije bila opcija'

Njezine riječi trebale bi nam biti podsjetnik da u teškim trenucima života nikada ne treba odustati od životne bitke. Ana Rukavina postala je simbol borbe i ustrajnosti protiv leukemije. Iza sebe je ostavila Zakladu koja prikuplja doborvoljne darivatelje matičnih stanica kako bi se spasilo što više života.

Ona je doprinijela edukaciji javnosti o hematološkim bolestima te je proširila Registar darivatelja sa 150 na njih čak 33.000. 'Za mene predaja nikada nije bila opcija', Anine su riječi koje bi svima trebale biti vodilja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene