Milan Bandić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Milan Bandić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

"Morate shvatiti da uz sav trud i želju, nikada niste 'živjeli' Zagreb kao što ni Zagrepčani nikad neće 'živjeti' vas", poručili su nezadovoljni građani Bandiću.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas slavi 63. rođendan. Tim su mu povodom građani nezadovoljni njegovim radom poslali prigodnu "čestitku" odnosno svojevrsno otvoreno pismo.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Bandić ipak kaže da Vlada ima njegovu apsolutnu podršku, spominjao projekte pa se usporedio s - kravom Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bandić zaprijetio Vladi: "Moji zastupnici neće dizati ruke u Saboru ako se ne povećaju plaće prosvjetarima"

U ime građana, u poruci nazvanih Nepokoreni, pismo potpisuje Gordana Pasanec, Nova ljevica. Poruku građana Bandiću prenosimo u cijelosti.

"Otvoreno pismo - čestitka gradonačelniku Milanu Bandiću povodom rođendana. 

Obično čestitke počinju s 'dragi'.

S obzirom da kao 52. gradonačelnik našega grada ostavljate veliki pečat devastacije, netransparentnosti, neposluha, lažnih obećanja, betonskih blokova, nedavne izjave kako niste 'naš' gradonačelnik - ne možemo započeti čestitku rječju koja je znak prijateljstva, ljubavi i poštovanja.

Niste ju zaslužili.

Nismo zločesti u tolikoj mjeri da vam poželimo zlo, ali iz svega dosad učinjenog želimo vam da sanjate vapaj zagrebačkih fasada, neuređenih škola i vrtića, lažnih mostova, skupih betonskih uradaka po parkovima, suze zelenila koje ste uklonili i time oteli put vjeverici koja se trebala spustiti sa Sljemena, psovke kvartova kojima ste oduzeli njihovo obilježje i indentitet, povijesno-kulturne znamenitosti koje su zaboravljene u ime kumova i raznih privatnih investitora, smrad smeća i punih kontejnera.

Ne zaboravite to danas u 18 sati kada budete primali čestitke od gradskih uhljeba koji će se farizejski smiješiti i častiti se na račun građana koji redovito pune blagajnu, ali po čijim željama niste nikada postupali niti poštivali njihovo mišljenje.

Morate shvatiti da uz sav trud i želju, nikada niste 'živjeli' Zagreb kao što ni Zagrepčani nikad neće 'živjeti' vas, a i činjenicu da ovaj grad nije torta u koju ste umočili ruke, a niste očistili za sobom. 

Kako će vas zabilježiti povijest ovoga grada - pokazat će vrijeme.

Sa željom da ostavite mandat nekom tko će 'čuti' svoj grad, dobar večerašnji provod žele Vam - Nepokoreni."