Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će reći Karamarko?

Ne želi Ružu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske pučke stranke rekao je da o Ruži Tomašić još uvijek očekuje odgovor od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul objavio je u srijedu da nije promijenio svoje protivljenje stavljanju Ruže Tomašić (HSP AS) na HDZ-ovu listu za europske izbore i da o tome još uvijek očekuje odgovor od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Slika nije dostupna Dogovor s HDZ-om Karamarko: Tomašić će glasovati za Junckera

Daul se u srijedu oglasio priopćenjem nakon razgovora koji imao s Karamarkom proteklog tjedna u Dublinu, na marginama kongresa EPP-a.

"Nije bilo promjene u stajalištu EPP-a. Htio bih ovim potvrditi da sam u Dublinu samo ponovio ono što sam ranije rekao hrvatskom tisku", rekao je Daul, osvrćući se na svoj razgovor s Karamarkom.

Daul je početkom veljače rekao da Ruža Tomašić ne može biti na listi HDZ-a, odnosno da ne može biti birana u Europski parlament s liste europskih pučana.

Pučani ublažili stav o Ruži Tomašić!

"Još čekam odgovor od Karamarka o temama o kojima smo razgovarali, posebice što sam od Martina Callanana (predsjednika zastupničkog kluba ECR-a) dobio uvjeravanja da Ruža Tomašić neće napustiti Zastupnički klub Europskih konzervativaca i reformista", ističe Daul i dodaje da će to pitanje staviti na dnevni red sljedećeg sastanka predsjedništva EPP-a i da će preporučiti nastavak dijaloga s vodstvom HDZ-a.

"Također izražavam punu potporu svim kandidatima EPP-a na HDZ-ovoj listi", zaključio je Daul.

HDZ i HSP AS dogovorili su zajednički izlazak na izbore za EP

Ruža Tomašić, predsjednica HSP AS, izabrana je u Europski parlament na koalicijskoj listi HDZ-a, a nakon toga se nije priključila zastupničkom klubu EPP-a, čiji je HDZ član, nego europskim konzervativcima i reformistima.

Ruža pristala, ali uz jedan uvjet...

I za predstojeće izbore za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja HDZ i HSP AS dogovorili su zajednički izlazak, najavivši da će o izbornoj listi za EP nastaviti razgovore nakon Kongresa Europske pučke stranke (EPP) o Europskim izborima, 6. i 7. ožujka u Dublinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene