Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Summit u Dublinu

Pučani ublažili stav o Ruži Tomašić!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Druženje u Dublinu s kolegama iz iste političke obitelji iz svih europskih zemalja dalo je odgovor na pitanje je li Ruža tomašić i dalje problem za HDZ.

Ukrajinski prozapadni političari bili su i prave zvijezde summita Europske pučke stranke u Dublinu. Osim rasprave o Ukrajini, europučani su ondje izabrali i svog kandidata za predsjednika Europske komisije. Bit će to bivši luksemburški premijer Jean-Claude Juncker.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu" Slika nije dostupna Dogovor s HDZ-om Karamarko: Tomašić će glasovati za Junckera

U izborima su sudjelovali i hrvatski predstavnici HDZ-a i HSS-a. Iz Dublina stiže i vijest kako Ruža Tomašić više nije problem za pučane te je HDZ bez straha od kazni može staviti na svoju listu za europske izbore.

Ruža pristala, ali uz jedan uvjet...

Druženje u Dublinu s kolegama iz iste političke obitelji iz svih europskih zemalja dalo je odgovor na pitanje je li Ruža tomašić i dalje problem za HDZ.

'Pustimo to, to je napuhani problem, izmišljeni problem', smatra šef HDZ-a, Tomislav Karamarko.

Ako se po programima i statutu stranke slažu i zagovaraju slične vrijednosti za EPP Ruža tomašić nije više sporna. Iako su čelnici Europske pučke stranke donedavno tvrdili suprotno.

'To je netko izmislio u Hrvatskoj i plasira, tu problema nema, ima diljem pučke stranke različitih kombinacija radi se o zajedničkoj listi nas, hss-a i HSP-a AS, prema tome nitko to ne problematizira', rekao je Karamarko.

'Hrvatski zakon o izbroima za europski parlament dopušta sastavljanje koalicijskih lista. Mi smo i prošle godine imali zajedničku listu s našim koalicijskim partnerima, isto dogovaramao i sada', poručio je europarlamentarac Andrej Plenković.

I Doris Pack, pučanka iz Njemačke koja je još prije desetak dana sporila Ružu TOmašić na listi HDZ-a promijenila je mišljenje.

'Ako su ljudi s obiju strana okupljeni oko istih vrijednosti, ako Ruža prihvaća te vrijednosti, zašto ne bismo na to pristali', rekla je Pack.

VIDEO Tomašić 'opalila' po Europskom parlamentu: 'Godina dana je bila sasvim dovoljna!'


Europski su pučani predstavili su viziju za europu usuret izborima.

'Za Hrvate vrijedi kao i za nas Nijemce, mi smo dvije jako bliske nacije i želimo imati zaposlene ljude, da svatko može osvarivati svoje životne potrebe samostalno, da država nije jedina koja daje poslove, da je važan realni sektor koji hrani obitelji', objasnila je Pack, predsjednica 'Žena EPP-a'.

'Ne Europu sjevera i juga, bogatog sjevera i siromašnog juga, već europu koja će se ravnomjerno razvijati. To je doista perspektivna politika', rekao je Karamarko.

Iz Irske se Karamarko vraća i s uspomenom - fotografijom s Vitalijem Kličkom, a fotografirali su se i drugi.

Gost popularni Bono Vox

Jedan od posebnih gostiju na kongresu u Irskoj bio je Bono vox.

'Jedan veliki europski grupni zagrljaj, koji započinju Irci, odupiru mu se Britanci, a plaćaju Nijemci', rekao je Bono.

Govorio je o ujedinjenoj Europi i borbi protiv korupcije, slušali su ga najviši europski čelnici i slušali o njegovom viđenju Europe.

'Muževna europa, u spolno neutralnom smislu, u španjolskoj koži, blistavim talijanskim cipelama, britanskim krojenim odjelima, francuskoj majici, vozeći njemački automobil s irskim osjećajem za cestu', pričao je Bono.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene