Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o kandidatima

Gužva među kandidatima za jedno od najpoželjnijih radnih mjesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz izdašnu plaću od 6.700 eura i dnevnice, Europski parlament jedno je od najpoželjnijih radnih mjesta. Na listi HDZ-a za EU izbore poprilična je gužva!

Iako se posla slaganja liste kandidata tek treba prihvatiti, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kaže, to su slatke muke. Iz kombinacija za mjesto u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier, kaže njegov šef, nije ispao.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Ilustracija Mala škola izbora Tko predlaže kandidate na parlamentarnim izborima?

'Za Stiera ponavljam, zadovoljan sam njegovim radom, izvanredan je i naš je perspektivan kadar i ne vidim u čemu je tu problem', izjavio je Karamarko.

Na HDZ-ovoj listi je tako, čini se, nastala gužva zbog potencijalnih kandidata. Uz Andreja Plenkovića i Davora Stiera, Dubravku Šuicu, Ivanu Maletić i Zdravku Bušić na HDZ-ovu listu će ponovno i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić.

'SDP igra po pravilima 'Bundeslige', a HDZ po pravilima treće balkanske lige'

Meni ne znači koja ću biti na listi, jer ja imam tu sreću da se moji glasovi neće rasipati, neće nitko dijeliti glasove. Onaj tko me hoće zaokružiti, zaokružit će me, ja sam dosta sigurna u svoje glasove', izjavila je Tomašić.

Na listu će i koalicijski partner HSS sa svojom predstavnicom Marijanom Petir.

'Poljoprivredna reforma je jedno od ključnih pitanja kojima se bavi Europska Unija i Europski parlament, a to pitanje do sada nije bilo dovoljno zastupljeno u fokusu onih koji su nas do sad predstavljali u Bruxellesu. Mi ćemo to pitanje staviti u prvi plan', ističe Petir.

Tko će na listi zauzeti koje mjesto odlučit će Tomislav Karamarko, koji u gužvi ne vidi problem.

'Hvala Bogu, to su nama sad slatke muke. Mi razgovaramo s našim partnerima, dogovaramo se kako i što oko tih mjesta, s tim da ćemo respektirati vrijedne ljude iz naše stranke koji su do sad bili u EP-u i vidjeti kako ih pozicionirati', dodaje Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene