Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajna služba

Tko će biti novi šef SOA-e? Anušić poručio: "Ja znam što sam dogovorio"

Aktualno Galerija Imenovanje šefa tajne službe - 1 Imenovanje šefa tajne službe - 1 Foto: DNEVNIK.hr Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata Foto: DNEVNIK.hr Imenovanje šefa tajne službe - 2 Imenovanje šefa tajne službe - 2 Foto: DNEVNIK.hr Imenovanje šefa tajne službe - 3 Imenovanje šefa tajne službe - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Imenovanje šefa tajne službe - 4 Galerija 1/6 >>
Nakon imenovanja Tihomira Kundida za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, sljedeće po redu dolazi imenovanje šefa tajne službe, no taj proces zasad ne ide tako glatko.

I dok je imenovanje Tihomira Kundida za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga prošlo bez problema, pitanje je kako će proći imenovanje šefa tajne službe. Premijer Andrej Plenković je u četvrtak rekao kako je Vlada podržala Kundida, koji je imenovan na prijedlog predsjednika republike, pa sada očekuje da i on podrži njihov prijedlog - da na čelu obavještajne agencije ostane Danijel Markić.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zemljište u općini Tisno - 3 Tko je tu lud? Htjela prodati zemlju pa se šokirala: "Stabla su izvađena s korijenom, moj suhozid samljeven..."

Sve je to, po tvrdnjama premijera, dogovoreno na sastanku Ivana Anušića i Zorana Milanovića - no Milanović je svaki dogovor po pitanju čelnog čovjeka obavještajne agencije demantirao. Evo kako je ministar Anušić objasnio gdje je došlo do šuma u komunikaciji.

"Kad govorimo o ravnatelju SOA-e, o njemu se ima vremena razgovarati, razgovarat će premijer i ministar branitelja Tomo Medved koji je zadužen za nacionalnu sigurnost", poručio je Anušić.

Pročitajte i ovo Obilježena 30 godina od zatvaranja logora u Jablanici Zatočeni u muzeju Prije 30 godina zatvoren zloglasni logor za Hrvate: Zatočenih je bilo oko 900, a najmlađi je imao samo 28 dana

"Ja znam što sam razgovarao i znam koje sam zaključke donosio, na kraju krajeva na tom sastanku se o tome razgovaralo, ali kao što sam rekao, ja prepričavati sadržaje razgovora tog sastanka neću, jer to nije red i to se tako ne radi, ja znam što sam dogovorio, o čemu smo razgovarali i to je to", dodao je.

"Institucije ne smiju ni na koji način trpjeti neprirodan, nenormalan odnos koji mi imamo između predsjednika republike i predsjednika Vlade", istaknuo je Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene