Uglavnom suho i dosta sunčano bit će i tijekom vikenda, ali temperature će se još snižavati, tako da nas očekuje i prava zimska hladnoća.


Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će sljedećih dana oko nule, a na Jadranu 4 ili 5 stupnjeva. Tijekom noći posvuda minusi, u kopnenom dijelu i do minus 10 stupnjeva, a na Jadranu do -2. Uz to hladnoću će pojačavati jaka bura s olujnim udarima, a u unutrašnjosti umjeren sjeverac.

Vezani članci Smrznuti balon Snimio prekrasni fenomen koji se može zabilježiti samo na ekstremnoj hladnoći Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će biti malo više oblaka, ali ostat će suho. Uz slab vjetar, najviša temperatura bit će između 1 i 3 stupnja.

Na istoku zemlje, u Slavoniji, također suho i barem djelomice sunčano. Prema kraju dana u zapadnoj Slavoniji slijedi naoblačenje, pa je moguća i pokoja pahulja snijega. Bit će hladno, najviša temperatura 1 ili 2 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u Istri dan će biti sunčan, ali uz jačanje bure prema večernjim satima. Bit će hladno, najviša temperatura do 8 stupnjeva, a u gorskom dijelu i tijekom dana ispod nule.

Na južnom dijelu zemlje, u Dalmaciji, također sunčano i malo manje hladno. Puhat će umjerena bura koja će navečer pojačati na jaku s olujnim udarima. Temperatura će se popeti i do 9 stupnjeva.

Tijekom vikenda, pa i početkom sljedećeg tjedna na kopnu nas čekaju još niže temperature, ali ostat će uglavnom sunčano i suho. Malo snijega padat će u subotu, ali uglavnom u gorskim područjima.

Na Jadranu će biti više oblaka, ali uglavnom suho, osim u nedjelju kad su mogući kratkotrajni pljuskovi kiše, ali i snijega. U subotu će još puhati jaka bura s olujnim udarima koja će slabjeti u nedjelju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr